Event

22/12/2016
Geldersekade/Wijnhaven

MidwinterScheepsHoornConcert


Datum: 22 december, 17:00 uur
Locatie: hoek Geldersekade en Wijnhaven aan de voet van het Witte Huis en Scheepshelling de Koningspoort.

Op donderdag 22 december vindt in het Maritiem District van Rotterdam een jaarafsluiting plaats: een concert van midwinterhoornblazers en scheepshoorns. Vanaf het dak van het Witte Huis zullen midwinterhoornblazers samen met de scheepshoorns van boten in de Oude Haven een muziekstuk spelen van Alberto Granados Reguilón, student van Codarts Rotterdam. Dit unieke concert zal om 17.00 uur worden geopend door Anke Bangma, artistiek leider van TENT. Na afloop kunt u genieten van een glas warme glühwijn of een heerlijke kop soep en is er rond de Oude Haven het jaarlijkse lichtjesfeest te bewonderen. Met Maanspel, een ballet van zwevende lichtbollen, zal kunstenaar Frans van der Horst dit spektakel beeldend omlijsten.

midwinterhoornblazers
Midwienterhoornbloazers

De Veluwse Midwienterhoornbloazers blazen normaal alleen op en rond de Veluwe, maar komen voor deze gelegenheid speciaal naar Rotterdam. De groep blazers oefent doorgaans in een buitenhuis op het landgoed van een voormalige Rotterdamse havenbaron.

Offblaak | Vrijhaven
Het MidwinterScheepsHoornConcert vindt plaats in het kader van Offblaak | Vrijhaven, een project van beeldend kunstenaars Milou van Ham en Niek Verschoor, dat zij uitvoeren in opdracht van CBK Rotterdam, de gemeente Rotterdam en de Willem de Kooning Academie: samen met professionals uit de buurt en studenten van de academie ontwikkelen zij nieuwe activiteiten in het Maritiem District: zij zetten de kunsten in om het gebied onder de aandacht te brengen en nieuwe mogelijkheden van de wijk te verkennen.
Na het concert opent kunstenaarsgezelschap Eldorado3000 de deuren aan de Boompjes 55 voor een kersttentoonstelling in Neck of the Woods.

Met dank aan: Alberto Granados Reguilón, de Veluwse Midwienterhoornbloazers, Codarts Rotterdam, het Witte Huis, Erfgoedhavens Rotterdam, studenten van de Willem de Kooning Academie, Grand café Het Witte Huis/Frank Koning, Terroirwijn/Guus van Otterloo, Opzoomer Mee, Scheepshelling de Koningspoort, Frans van der Horst/ontmoetingsinstallaties, werkgroep Bewoningsbelang en de schippers van de Bambi/Edwin Huysers, Pirola/Michiel Rijsenbrij, Vertrouwen/Meike Aukes, La Dolce Vita/Alexander Noorman, Janssen 61/Arjen van Caspel, Keulse Vaart/Peter Faber, Bor/Frans van der Horst, Madrigale/Joram Lehmann en het ss Rotterdam/Paul Kitsz.