logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Les Petites Peurs

Tentoonstelling: 20/05/2017
Locatie: Shofukan

Angstige angstaanjagende beestjes
Op 20 en 21 mei 2017, tijdens de kunstroute South Explorer is in het Japans cultureel centrum Shofukan de expositie ‘Les Petites Peurs’ te zien van de Rotterdamse kunstenaar S.P.A.M van Griensven. In een Wunderkammer, of rariteitenkabinet, is een grote verzameling van kleine levensechte dierfiguren te bewonderen. Het doet denken aan de rariteitenkabinetten uit vervlogen tijden. S.P.A.M van Griensven is in haar recente werk geïnspireerd door Japanse mythes waarin de vos een menselijke gedaante aanneemt om ons te bedriegen, lief te hebben of te beschermen.

Lokatie en tijden: Shofukan, Charloisse Kerksingel 32-14 te Rotterdam, open: 13u-18u.
Extra info: op 20 mei om 15u is er een special event met openingswoord door Baschz Leeft en live Shakuhachi-muziek door Hélène Seiyu Codjo.

Dit project werd mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van CBK Rotterdam.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office