logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Les Petites Peurs

tentoonstelling: 20/05/2017
Locatie: Shofukan

Angstige angstaanjagende beestjes
Op 20 en 21 mei 2017, tijdens de kunstroute South Explorer is in het Japans cultureel centrum Shofukan de expositie ‘Les Petites Peurs’ te zien van de Rotterdamse kunstenaar S.P.A.M van Griensven. In een Wunderkammer, of rariteitenkabinet, is een grote verzameling van kleine levensechte dierfiguren te bewonderen. Het doet denken aan de rariteitenkabinetten uit vervlogen tijden. S.P.A.M van Griensven is in haar recente werk geïnspireerd door Japanse mythes waarin de vos een menselijke gedaante aanneemt om ons te bedriegen, lief te hebben of te beschermen.

Lokatie en tijden: Shofukan, Charloisse Kerksingel 32-14 te Rotterdam, open: 13u-18u.
Extra info: op 20 mei om 15u is er een special event met openingswoord door Baschz Leeft en live Shakuhachi-muziek door Hélène Seiyu Codjo.

Dit project werd mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van CBK Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office