logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Jan Adriaans, ‘Swarming Chants’, bij V2_

tentoonstelling: 03/05/2019
Locatie: V2_

Swarming Chants is gebaseerd op geluidopnames van voetbalfans uit verschillende delen van Europa. Dit werk onderzoekt hoe voetballiederen spontaan tijdens wedstrijden uitbarsten en aanzwellen tot een collectieve zangstem, zonder specifiek lichaam of epicentrum. Jan Adriaans ziet daarin verband met ‘swarm intelligence’, het groepsgedrag dat ook bij een zwerm vogels of een school vissen te zien is. Kenmerkend is het onbewuste proces waarin het gedrag van het individu deel wordt van de groepsdynamiek.

Op vrijdag 3 mei vindt de opening plaats bij V2_, met opening performance Operatic Chants in Three Acts: Act I. V2_Lab for the Unstable Media. Toegang gratis.
lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office