logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

It’s Never Too Late to Say Sorry: boek en film

Event: 26/01/2015
Locatie: LantarenVenster

SIR presenteert film en boek It’s Never Too Late to Say Sorry tijdens IFFR

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: 11 euro
Kaartverkoop start vanaf 16 januari via www.iffr.nl

Op maandag 26 januari om 20.00 uur beleeft de korte documentaire It’s Never Too Late To Say Sorry, over het veelbesproken kunstwerk van kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset op de Coolsingel, zijn wereldpremière op IFFR. Aansluitend wordt de publicatie 366 Sorry-rapporten gepresenteerd, geschreven door Wim Konings, de man die een jaar lang dagelijks om klokslag twaalf uur ‘It is never too late to say sorry!’ omriep; een appèl aan de stad en de passanten. Tegenwoordig roept hij alleen op woensdag. Kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset is via Skype aanwezig deze avond.

Kunstenaar Marieke van der Lippe maakte de documentaire It’s Never Too Late to Say Sorry in opdracht van Sculpture International Rotterdam (SIR), de organisatie die verantwoordelijk is voor het internationale programma kunst en de publieke ruimte, onder meer op de Coolsingel. De documentaire wordt in LantarenVenster getoond als één van de vier Short Specials, die deel uitmaken van IFFR’s korte filmprogramma As Long As It Takes.

Deze feestelijke avond bestaat uit een Skype-gesprek met de makers van het kunstwerk – Elmgreen & Dragset, de vertoning van de film en de presentatie van het boek 366 Sorry-rapporten, geschreven door Wim Konings en ontworpen door Simon Davies. Wim Konings leest enkele van zijn rapporten voor uit het boek; Dees Linders licht een tipje van de sluier op rondom een raadselachtig object dat in de docu en in het boek herhaaldelijk opduikt en er zijn gesprekken onder leiding van Ernest van der Kwast met de vele betrokkenen rondom de film en het boek.

Sculpture International Rotterdam is een programma van het CBK Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office