Opening

09/09/2018
Trompenburg

Investeringsbijdrage: Antoinet Deurloo is resident Trompenburg


Iedere zomer verblijft een kunstenaar in de tuinen van Trompenburg. Van 1 mei tot en met 30 september 2018 valt de beurt aan Antoinet Deurloo. Als artist in residence werkt zij tussen mei en september 2018 aan haar kunstproject Vanuit een ander perspectief. Op 9 september opent er een overzichtstentoonstelling met haar nieuw gemaakte werken. Dit kunnen tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties of interventies worden.

Tijdens haar werkperiode zoekt zij naar verschillen in de natuurbeleving tussen mensen met een westerse (Europese) en oosterse (Oost-Aziatische) afkomst. Door middel van gesprekken met genodigden en bezoekers wil zij een aantal ideeën verzamelen die tot inspiratiebron zullen dienen bij het maken van nieuwe werken. Hierbij laat zij zich ook graag inspireren door onverwachte magische momenten en de poëtische schoonheid van de exotische bomen- en plantenweelde die Trompenburg biedt.

De residentie van Antoinet Deurloo in Trompenburg wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Volkskracht en een Investeringsbijdrage van CBK Rotterdam.