logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Investeringsbijdrage: Antoinet Deurloo is resident Trompenburg

Opening: 09/09/2018
Locatie: Trompenburg

Iedere zomer verblijft een kunstenaar in de tuinen van Trompenburg. Van 1 mei tot en met 30 september 2018 valt de beurt aan Antoinet Deurloo. Als artist in residence werkt zij tussen mei en september 2018 aan haar kunstproject Vanuit een ander perspectief. Op 9 september opent er een overzichtstentoonstelling met haar nieuw gemaakte werken. Dit kunnen tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties of interventies worden.

Tijdens haar werkperiode zoekt zij naar verschillen in de natuurbeleving tussen mensen met een westerse (Europese) en oosterse (Oost-Aziatische) afkomst. Door middel van gesprekken met genodigden en bezoekers wil zij een aantal ideeën verzamelen die tot inspiratiebron zullen dienen bij het maken van nieuwe werken. Hierbij laat zij zich ook graag inspireren door onverwachte magische momenten en de poëtische schoonheid van de exotische bomen- en plantenweelde die Trompenburg biedt.

De residentie van Antoinet Deurloo in Trompenburg wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Volkskracht en een Investeringsbijdrage van CBK Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office