FilmLezing/debatperformance

30/04/2021 — 14/05/2021
Online

Have I Become Her Stories?


Twee weken online als video te zien: ‘Have I Become Her Stories?’, een performance-lezing door Gayatri Kodikal. Laat je meevoeren in de wereld achter ‘The Travelling Hand’, Kodikals recente game-installatie in TENT.

Dit project draait om de Georgische koningin Ketevan, die in de 17de eeuw als martelares in Perzië de dood vond. De recente vondst van haar afgehakte hand bij een kerkruïne in het mangrovebos van Goa, vormde het startpunt voor het artistieke onderzoek van Kodikal. Zij ontwikkelde een bordspel en een game-installatie waarin de hand van de koningin een ingang blijkt tot een mangrove-achtig labyrint aan verhalen en speculatieve perspectieven op 400 jaar geopolitieke geschiedenis.

In de performance-lezing ‘Have I Become Her Stories?’ neemt Kodikal je mee in een droom van de koningin, en exploreert ze het meta-narratief van haar gameworld en de vele elkaar kruisende paden die erin te vinden zijn. Hoe meer de kunstenaar vertelt over haar onderzoek en de ontmoetingen tijdens dat proces, hoe meer ze zelf verweven lijkt te raken met de verhalen die ze met haar werk blootlegt. Koningin Ketevan wordt een obsessie die haar blijft achtervolgen.

Bekijk de video hier.