Hans van Bentem, ‘Guard’, 2005, foto BKOR archief

Wandeling

15/09/2023

Free Friday Night Art Walk met gast Boris van Berkum


Wandel vrijdag 15 september mee met de Friday Night Art Walk. Onze speciale gast is Boris van Berkum, een Rotterdamse kunstenaar die in zijn werk stijlen uit verschillende tijdperken, culturen en religies combineert. Hij is een begenadigd spreker, dus dit belooft een inspirerende wandeling te worden over het verbond van spiritualiteit en kunst.

Als uitzondering starten we binnen bij Melly met een bezoek aan de tentoonstelling Rotterdam Cultural Histories: Mama Aisa, die in het teken staat van de winticultuur. Boris van Berkum en wintipriesteres Marian Markelo dragen hiermee bij aan de vertegenwoordiging van de Surinaamse diaspora, cultuur en geloofsovertuigingen. Tijdens het bezoek vertelt Van Berkum over het grote beeld van Mama Aisa, de wintigodin die staat voor liefde, medeleven en inclusiviteit.

Zijn persoonlijke selectie aan publieke kunstwerken brengt ons, onder leiding van gids Anne-Marie Ros, via de Westblaak langs een werk van Hans van Bentem naar het werk van De Artoonisten bij de Markthal.

Dag                            vrijdag 15 september 2023
Tijd                             19.30-21.00
Taal                            Engels/Nederlands

Voor deze wandeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je vooraf aan via tours@artindexrotterdam.nl. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met het verzamelpunt en waar de wandeling in het centrum stopt. Na de wandeling drinken we samen nog een drankje ergens op de Witte de Withstraat. (Drankjes zijn voor eigen rekening.)