logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

First Steps Kunstwandeling

Tour: 19/09/2020
Locatie: Binnenrotte

CBK Rotterdam en Art Index Rotterdam brengen een hommage aan 750 jaar Rotterdam – met een gratis First Steps kunstwandeling op zaterdag 19 september. Tijdens deze wandeling komt de ontstaansgeschiedenis van Rotterdam en haar dynamische leven aan bod aan de hand van een verrassende selectie publieke kunst.

De wandeling gaat van start bij een opvallend nieuw kunstwerk van kunstenaar Ben Zegers – Iedereen is dood behalve wij. Daarna staat een afdaling in Markthal op de planning voor sporen uit het verleden. In het straatbeeld wordt de aandacht gevestigd op Poetry en er wordt stil gestaan bij wat verloren is en wat nog moet komen.

Tijdens deze wandeling laat kunstgids Anne-Marie Ros je door kunst de ‘historie’ van de stad ervaren.

Praktische info 

Entree: gratis
Datum: 19 september
Tijden:

  • 13:00 – 14:00 uur (in Nederlands)
  • 15:00 – 16:00 uur (in Nederlands)
  • 17:00 – 18:00 uur (Engels)

Vooraf registreren via info@artindexrotterdam.nl is noodzakelijk
Maximaal 10 personen per wandeling – honden zijn welkom
Helaas is het dragen van mondkapje – deels verplicht – tijdens de wandeling

Belangrijk : heb jij, of iemand in jouw huishouden, griepachtige symptomen of een verkoudheid – blijf dan thuis!

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office