logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

DIVERGE

Festival, Workshop: 20/07/2018 - 27/07/2018
Locatie: TENT

DIVERGE is een multimediakunstfestival met muzikanten, denkers en makers die buiten de mainstream opereren. Wat betekent het om af te wijken van de heersende cultuur? Wat kunnen we leren van gemeenschappen die zich buiten de gangbare normen staande houden? Organisator Rae Parnell, schrijver-performer Naomi veldwijk, podcaster Mariam El Maslouhi en kunstenaar Keith King, Nazrina Rodjan, Strict Nurse en Manuel Ricardo Garcia presenteren een tentoonstelling als setting voor een serie workshops. Deelnemers worden uitgenodigd om kennis te delen en in gesprek te gaan over representatie en rechtvaardigheid en het maken van kunst.

Om je aan te melden voor een workshop kun je mailen naar: workshops@divergefestival.com. Kies je favoriete workshops uit het schema onderstaand en zet in de titel van je mail welke je wilt volgen.

 

Vrijdag 20 juli, 19.00-21.00 uur
Opening
Manuel Ricardo Garcia, Naomi Veldwijk, Nazrina Rodjan, Leilani Trowell, Keith King en Rae Parnell gaan een open dialoog aan met het publiek over het concept.

Maandag 23 juli, 18.00-20.00 uur
Workshop: Fotografie en bladen maken met Manuel Ricardo Garcia en Rae Parnell.

Dinsdag 24 juli, 18.00-20.00 uur
Workshop: Spoken word met Naomi Veldwijk.

Woensdag 25 juli, 18.00-20.00 uur
Workshop: Podcast maken met Mariam El Maslouhi, founder van Dipsaus!

Donderdag 26 juli, 17.00-19.00 uur
Closing event
Open dialoog en evaluatie met het publiek over DIVERGE Festival.

Vrijdag 27 juli, 11.00-21.00 uur
Laatste dag festival.

lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office