logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Alex Da Silva, Slavernijmonument, 2013 - foto Max Dereta
Alex Da Silva, Slavernijmonument, 2013 - foto Max Dereta

Debat De Slavernij, Rotterdam heeft er niets mee

Lezing/debat: 23/03/2015
Locatie: Centrale Bibliotheek

Het debat De slavernij, Rotterdam heeft er niets mee wordt georganiseerd tijdens de Nationale Boekenweek met het thema ‘Gouden tijden, Zwarte bladzijden’ en met het oog op de onthulling van het Slavernijmonument Rotterdam op 16 juni 2013. Het monument is een ontwerp van beeldend kunstenaar Alex da Silva.

Programma
Kom ook en debatteer mee over vragen als: ‘Waarom heeft Rotterdam (n)iets met ons koloniale verleden?’ en ‘Is het slavernijmonument een goede manier om het verleden levend te houden?’. De middag wordt gepresenteerd door Prem Radhakishun. Gasten zijn: wethouder Korrie Louwes, hoogleraar Caribische geschiedenis Alex van Stipriaan, schrijfster Karin Amatmoekrim, lector Cultural Diversity Hugo Bongers én kunstenaars Charl Landvreugd en Boris van Berkum. Daarnaast leveren initiatiefneemster Slavernijmonument Rotterdam Peggy Wijntuin en Burgemeester Aboutaleb een bijdrage.

 

Plaats: Centrale Bibliotheek
Datum: zaterdag 23 maart
Tijd: 14:00 tot 15:30
Toegang: gratis

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office