logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Alex Da Silva, Slavernijmonument, 2013 - foto Max Dereta
Alex Da Silva, Slavernijmonument, 2013 - foto Max Dereta

Debat De Slavernij, Rotterdam heeft er niets mee

Lezing/debat: 23/03/2015
Locatie: Centrale Bibliotheek

Het debat De slavernij, Rotterdam heeft er niets mee wordt georganiseerd tijdens de Nationale Boekenweek met het thema ‘Gouden tijden, Zwarte bladzijden’ en met het oog op de onthulling van het Slavernijmonument Rotterdam op 16 juni 2013. Het monument is een ontwerp van beeldend kunstenaar Alex da Silva.

Programma
Kom ook en debatteer mee over vragen als: ‘Waarom heeft Rotterdam (n)iets met ons koloniale verleden?’ en ‘Is het slavernijmonument een goede manier om het verleden levend te houden?’. De middag wordt gepresenteerd door Prem Radhakishun. Gasten zijn: wethouder Korrie Louwes, hoogleraar Caribische geschiedenis Alex van Stipriaan, schrijfster Karin Amatmoekrim, lector Cultural Diversity Hugo Bongers én kunstenaars Charl Landvreugd en Boris van Berkum. Daarnaast leveren initiatiefneemster Slavernijmonument Rotterdam Peggy Wijntuin en Burgemeester Aboutaleb een bijdrage.

 

Plaats: Centrale Bibliotheek
Datum: zaterdag 23 maart
Tijd: 14:00 tot 15:30
Toegang: gratis

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office