Fotografie: Rosa Quist

Informatie- en netwerkmiddag

26/04/2023 — 26/04/2023
Kunsthal

De kunst van het nalaten #2


Kunstenaarsnalatenschap: we raken er niet over uitgepraat. En daarom organiseert Studio Art Office op woensdag 26 april een vervolg op het eerste evenement, ditmaal in de Kunsthal. We bieden een podium waarop kennis en ervaringen gedeeld worden, geven inzicht in de (praktische) aspecten rondom nalatenschap en reiken handvatten aan waarmee je verder kunt. Met als doel het nadenken over nalatenschap tot een vanzelfsprekend onderdeel van de beroepspraktijk te maken. De voertaal is Nederlands.

Programma
Aanleiding voor deze bijeenkomst is de tentoonstelling Body of Work, over het oeuvre van Madeleine Berkhemer (1973-2019), t/m 7 mei te zien in de Kunsthal. Anne-Marie van Rietschoten, secretaris bij de Madeleine Berkhemer Foundation, vertelt over het oprichtproces van de stichting: hoe is de stichting tot stand gekomen en welke keuzes zijn er gemaakt? En had Madeleine Berkhemer wensen rondom haar nalatenschap? Miriam Windhausen, kunsthistorica en deskundige op het gebied van kunstenaarsnalatenschappen, heeft een kennisdocument kunstenaarsnalatenschap opgesteld, waarover zij zal vertellen.  Erna Kortlang, notaris en partner bij TK advocaten en notarissen, bespreekt een aantal juridische aspecten rondom het kunstenaarsnalatenschap. Wat is voor iedereen hetzelfde en wat is persoonlijk? Wat regel je en wat gebeurt er als je niets regelt? Schrijver Lena van Tijen sluit de middag af met haar column De kunst van het achterlaten. In 2022 ontving Van Tijen De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek voor haar essay Mag het weg?, waarin ze schrijft over het dilemma of en hoe je als nabestaande met een kunstenaarsnalatenschap om wilt gaan. De middag wordt afgerond met de mogelijkheid vragen te stellen aan de sprekers. Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij een borrel in het Kunsthalcafé.

Datum, tijd & locatie
woensdag 26 april 2023
15.00 uur – 18.00 uur
Auditorium Kunsthal Rotterdam

Aanmelden
Toegang is gratis, echter aanmelden noodzakelijk via artoffice@cbkrotterdam.nl. Vermeld in de mail je voor- en achternaam en als onderwerp: 26 april 2023. Op maandag 24 april ontvang je een bevestigingsmail.

Bezoek Body of Work met 50% korting
Voorafgaand is het evenement is het mogelijk om de tentoonstelling Body of Work van Madeleine Berkhemer te bezoeken voor de helft van de prijs. Vermeld het in je aanmeldingsmail wanneer je hier interesse in hebt, dan kun je bij de Kunsthal-balie op 26 april een entreebewijs met 50% korting kopen. Museumkaart- en Rotterdampashouders hebben gratis toegang tot de tentoonstelling.

Over Studio Art Office
Studio Art Office organiseert bijeenkomsten en ontmoetingen over uiteenlopende onderwerpen die raken aan de individuele beeldende beroepspraktijk. Deze evenementen bieden kunstenaars niet alleen inspiratie en inhoudelijke verdieping, maar ook direct toepasbare praktische handvatten waarmee ze hun beroepspraktijk professionaliseren, ontwikkelen en zichtbaar maken.