logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Boekpresentatie over het publieke kunstwerk De Schouwplaats

Event: 31/05/2014
Locatie: Walgenbach: Art & Books

Deze bijzondere publicatie vertelt twee parallelle verhalen die samenkomen in de onlangs opgeleverde ruimtelijke beeldentuin in het Zuiderpark, De Schouwplaats van Kamiel Verschuren. Het ene verhaal gaat over de ‘afbraak’ van de Groote Schouwburg (nu: Theater Zuidplein), de verdwenen plastieken en over de architect Van Ravesteyn; het andere verhaal gaat over de ‘opbouw’ van het Zuiderpark tot Wereldpark Op Zuid.

De publicatie werd mogelijk gemaakt met steun van: stichting Stoer, M.G. van Ravesteyn, deelgemeente Charlois, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en stichting Zuidzijde.

De Schouwplaats werd mogelijk gemaakt met de steun van: stichting Stokroos, stichting Bevordering van Volkskracht, deelgemeente Charlois, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en stichting Zuidzijde.

De boekpresentatie valt samen met het kunstweekeind Charlois 2014 op 30/31 mei en 1 juni met een uitgebreid programma van activiteiten op diverse locaties in Charlois

Walgenbach: Art & Books
Gouwstraat 15
3082 BA Rotterdam 

Uitgave: ICU art projects/publications
Ontwerp: Bart Oppenheimer/Kamiel Verschuren
Oplage: 500 (full color 40 pagina’s)
Druk: Tripiti VOF Rotterdam
Prijs: 15,- euro/25,- euro incl. poster
ISBN 978 90819 83501
©2014 Bart Oppenheimer/Kamiel Verschuren

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office