voorlichting

30/11/2023
Westplein

Bewonersbijeenkomst: tijdelijke plaatsing van kunstwerk aan Westerkade


Graag gaan we in gesprek met omwonenden over de plaatsing van het kunstwerk For you my love © van de Rotterdamse kunstenaar Hulya Yilmaz. Dit beeld heeft vanaf 2003 bij de entree van Museum Boijmans Van Beuningen gestaan. Vanwege de renovaties is het kunstwerk in het museumdepot opgeslagen. De kunstenaar benaderde ons met de vraag gezamenlijk naar een nieuwe tijdelijke locatie te zoeken voor het kunstwerk.

Hulya Yilmaz, Stadsontwikkeling en BKOR hebben het locatie onderzoek gedaan. De Westerkade, tussen de Rivierstaat en de Zeemanstraat, is als meest geschikte locatie geselecteerd. Museum Boijmans Van Beuningen en de Stichting Fonds Willem van Rede, eigenaar van het beeld, hebben toestemming gegeven om For you my love © tijdelijk op de Westerkade te plaatsen. De plaatsing gebeurt in 2024. Na de renovatie van het museum zal het kunstwerk weer terugkeren naar Museum Boijmans Van Beuningen.

We nodigen u uit op woensdag 30 november van 16.00 tot 17.00 uur in Roof-A, Westplein 9-B, 3016 BM, Rotterdam

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het kunstwerk en de locatie, dan horen wij deze graag tijdens de bewonersbijeenkomst. Kunstenaar Hulya Yilmaz, Ina Klaassen (directeur Museum Boijmans Van Beuningen) en Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam) zullen aanwezig zijn bij deze informatiemiddag.

U bent van harte welkom!