logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Arte Concordia

Manifestatie: 12/09/2015 - 11/10/2015
Locatie: Avenue Concordia

Op 12 september opent de 3e editie van de Arte Concordia. Tot en met 11 oktober zal één van de mooiste lanen van Rotterdam het podium zijn voor veertien sculpturen en vijfenveertig speciaal ontworpen vlaggen van evenzoveel kunstenaars. Arte Concordia is mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van CBK Rotterdam.

Arte Concordia 2015 – met de titel ‘De Tuilerieën’ – verandert de laan in een luisterrijk beeldenpark, vol feestelijke schoonheid, maar niet zonder vragen en uitdagingen. Dit jaar wordt de hele laan van Oostzeedijk tot Oudedijk benut, wat de mogelijkheid biedt ‘zalen’ te maken met een eigen karakter.

Tot 11 oktober 2015 kunt u op de middenberm genieten van 14 grote beelden van veelal Rotterdamse kunstenaars. Daarnaast wapperen er aan de gevels maar liefs 45 vlaggen van evenzoveel kunstenaars.

De beelden zijn gemaakt door:
Boris van Berkum, Rob Birza, Stefan Gross, Jacob, Robin Kolleman, Albert Kramer, Wilco Kwerreveld, Olaf Mooij, Onno Poiesz, Frank Sciarone, Belinda Tijssen, Zeger Reyers, Koen de Vries en Ben Zegers.

De volgende kunstenaars hebben de vlaggen ontworpen:
Karin Arink, Marjolijn van den Assem, Ben Augustus, Geert Baas, Boris van Berkum, Jean-marie Bytebier, Lisa Couwenbergh, Anuli Croon, Hein Dingemans, Thea van Doorn, Hadassah Emmerich, Lizan Freijsen, Bert Frings, Eric Jan van de Geer, Tobias Gerber, Christie van der Haak, Milou van Ham, Bernadet ten Hove, Jacob, Maarten Janssen, Nour Eddine Jarram, John Kegreisz, Wendell Kerwhen, Ditty Ketting, Ton van Kints, Peter Koole, Ton Kraayeveld, Line Kramer, Gabriëlle van de Laak, Ton Mars, Marc Mulders, Mai van Oers, Serge Onnen, Sef Peeters, Jochem Rotteveel, Charlotte Schleiffert, Sebastiaan Schlicher, Simon Schrikker, Roland Sohier, Stang, Koen Taselaar, Edward Teeuw, Reinoud van Vught en Maarten Wending.

Initiatiefnemer is Cora Moret.

Arte Concordia is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van CBK Rotterdam.

meer informatie

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office