foto Mark Bolk

Tour

04/02/2024
Centrum Rotterdam

Kunstwandeling tijdens Art Rotterdam


De internationale kunstbeurs Art Rotterdam vindt dit jaar plaats van 1 t/m 4 februari in de Van Nelle Fabriek. Zit je eraan te denken om een ticket te kopen? Overweeg dan eens om mee te wandelen met de Art Walk op zondagochtend 4 februari, want bij deelname is een ticket voor Art Rotterdam inbegrepen!

Op de laatste dag van Rotterdam Art Week neemt de ervaren kunstgidsen Ewald x Ros je in twee uur mee langs een selectie sculpturen van internationaal en nationale kunstenaars, waaronder Thomas J Price, Auguste Rodin, Kalliopi Lemos, Paul McCarthy, Anthony Gormley en Anne Wenzel. We wandelen vanaf het Centraal Station richting de Maas, van Moments Contained via het Museumpark naar het Razziamonument. Onderweg stoppen we bij een aantal opvallende sculpturen om samen te ervaren hoe beeldende kunst van toegevoegde waarde is in de stad.

Kunstgidsen Anne-Marie Ros en Gritta Ewald zijn kenners van de Rotterdamse beeldencollectie. Als geen ander weten zij de beelden in de openbare ruimte te verbinden met de buitenbeelden van Art Rotterdam op het terrein van de Van Nelle Fabriek. Na afloop van de tour delen zij hun speciale kunsttips voor Art Rotterdam.

Datum zondag 4 februari
Tijd 10-12 uur
Taal Nederlands of Engels, afhankelijk van de groep
Deelname € 19,50 € + € 0,79 reserveringskosten (incl. entreeticket Art Rotterdam t.w.v. € 22,50)
Verzamelpunt
 Centraal Station
Aanmelden via deze website (tour 3)

Wil je liever je eigen kunstwandeling samenstellen? BKOR heeft een ruim aanbod interactieve routekaarten waarbij je zelf kunt selecteren langs welke kunstwerken je wil lopen. Ook kun je kiezen waar je je persoonlijke kunstroute begint: vanaf het begin, in het midden of aan het eind? Alles kan!