logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Aloardi Exchange Programme

Uitwisseling: 05/10/2017 - 31/12/2017
Locatie: Paviljoen... aan het Water

Aloardi is opgericht in Peru in 1998 en is begonnen als een van de eerste onafhankelijke platforms in Zuid- en Midden-Amerika die experimentele muziek, mediakunst, geluidsgerelateerde interventies en alternatieve akoestische onderzoeken verspreiden en produceren. Op 5 oktober startte de uitwisseling van Alouardi met Rotterdam: RAYMI is het samenwerkingsproject van Wilder Gonzales Agreda (muzikant en label eigenaar van SuperSpace Records) en Felipe del Águila (beeldend kunstenaar en culturele manager) dat wordt ontwikkeld vanuit hun Aloardi-residency bij ‘Residency … aan het water‘ (als onderdeel van het Aloardi Exchange Program 2017). De komende tijd leidt de Aloardi-uitwisseling tot een divers programma op verschillende locaties:

Deelnemende kunstenaars
Felipe del Aguila (PE) | 29 September – 4 November 2017
Isabel Huayanay (PE) | 22 – 29 October 2017
Fabiola Vasquez (PE) | 22 October – 5 November 2017
Wilder Gonzales Agreda (PE) | 29 September – 26 November 2017
Matthias Hurtl (AT) & Yoana Buzova (BG) | 5 November – 31 December 2017

Programma:
15 oktober 2017, 15:45 uur
RAYMI I – Aloardi event met collectieve performance, videokunst, artists-talks & live muziek
Maastunnel & Paviljoen aan het Water, Rotterdam

21 oktober 2017, 19:30 uur 
RAYMI II – Tentoonstelling met werk van Felipe del Aguila
galerie Gallery, Rotterdam

28 oktober 2017, 18:00 uur
RAYMI III – Aloardi Festival ‘Peruvian New Music & Arts’ met de opening van een tentoonstelling, symposium, videokunst, live muziek & DJ’s
WORM, Rotterdam

29 oktober – 1 november 2017
Tentoonstelling ‘Connection – Dis-connection’ door Felipe del Aguila
S/ash Gallery, WORM, Rotterdam

Het Aloardi Exchange Program 2017 wordt georganiseerd door Aloardi en Idraola en wordt mede mogelijk gemaakt door WORM, CBK Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Residency … aan het Water – International Residency Programme,  Staat van de stad # 3 Rotterdam en galerie Gallery.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office