tentoonstelling

18/07/2020 — 29/08/2020
Laurenskerk

25 jaar Srebrenica herdacht


Op zaterdag 18 juli opent de tentoonstelling SREBRENICA van Peter Koole. Koole werkte gedurende vijftien jaar aan een serie schilderijen, waarvan er binnenkort tien getoond zullen worden in de Laurenskerk.

Op 11 juli 1995, nu 25 jaar geleden, viel de enclave Srebrenica in het voormalig Joegoslavië. In enkele dagen erna werden duizenden mannen en jongens vermoord. Srebrenica was een door de VN gegarandeerd veilig gebied. Voor Nederland blijft de val van Srebrenica een litteken in haar geschiedenis omdat de aanwezige militairen Nederlands waren.

De gebeurtenissen in Srebrenica hebben het hart van de Rotterdamse schilder Peter Koole. In de serie schilderijen komen allerlei aspecten van de val, de genocide en de nasleep aan de orde. Zijn schilderijen vormen een monument voor de slachtoffers en nabestaanden. ‘Srebrenica mag nooit worden vergeten.’

SCREBRENICA / Peter Koole, schilderijen is te zien van 18 juli tot en met 29 augustus in de Laurenskerk te Rotterdam. Voor tickets en tijden kan u terecht op de website van de Laurenskerk.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met CBK Rotterdam.