logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

25 jaar Srebrenica herdacht

tentoonstelling: 18/07/2020 - 29/08/2020
Locatie: Laurenskerk

Op zaterdag 18 juli opent de tentoonstelling SREBRENICA van Peter Koole. Koole werkte gedurende vijftien jaar aan een serie schilderijen, waarvan er binnenkort tien getoond zullen worden in de Laurenskerk.

Op 11 juli 1995, nu 25 jaar geleden, viel de enclave Srebrenica in het voormalig Joegoslavië. In enkele dagen erna werden duizenden mannen en jongens vermoord. Srebrenica was een door de VN gegarandeerd veilig gebied. Voor Nederland blijft de val van Srebrenica een litteken in haar geschiedenis omdat de aanwezige militairen Nederlands waren.

De gebeurtenissen in Srebrenica hebben het hart van de Rotterdamse schilder Peter Koole. In de serie schilderijen komen allerlei aspecten van de val, de genocide en de nasleep aan de orde. Zijn schilderijen vormen een monument voor de slachtoffers en nabestaanden. ‘Srebrenica mag nooit worden vergeten.’

SCREBRENICA / Peter Koole, schilderijen is te zien van 18 juli tot en met 29 augustus in de Laurenskerk te Rotterdam. Voor tickets en tijden kan u terecht op de website van de Laurenskerk.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met CBK Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office