Thomas J Price, ‘Moments Contained’, 2023, foto Jannes Linders

Wandeling

08/03/2024

10.000 Steps Art Walk op Internationale Vrouwendag


Ook dit jaar vieren we Internationale Vrouwendag met een kunstwandeling onder leiding van kunstgids Anne-Marie Ros, waarbij we kunst door en met vrouwen in de schijnwerpers zetten. Met deze traditie brengen we mensen van alle leeftijden samen om de diversiteit en creativiteit van vrouwelijke kunstenaars te vieren.

Wandel gezellig mee langs een selectie kunstwerken, street art en locaties die ons laten nadenken over creativiteit en veerkracht, en over de rol en kracht van vrouwen in de kunst. De aandacht gaat speciaal uit naar de verbeeldingskracht van vrouwen. Zo ontdekken we de schoonheid in alledaagse vlekken en patronen, als een eerbetoon aan kunstenaar Lizan Freijsen (1960-2024).

De route begint aan de Maas, waarbij we onderweg hoogtepunten tegenkomen waaronder het nieuwe Razziamonument van Anne Wenzel, een hommage aan mannen die hun thuis moesten verlaten terwijl hun vrouwen achterbleven. Ook bekijken we de statige Wilhelmina van Charlotte van Pallandt en de speelse Verloren parel van Madeleine Berkhemer. Via De vlecht van Kalliopi Lemos lopen we naar het Stationsplein om Moments Contained te beschouwen, het vier meter hoge beeld van een zelfverzekerde vrouw die tegelijkertijd ook kwetsbaar is. We laten onze verbeelding de vrije loop bij de uit blokken opgebouwde sculptuur van Margot Zanstra, misschien wel de mooiste abstractie van een boom, en het gevelreliëf van Loeki Metz doet ons stilstaan bij de veranderende stad.

Na afloop is er gelegenheid om samen iets te drinken en gezellig na te praten in het recent geopende Bergwegstation in Noord.

Datum vrijdag 8 maart
Tijd 10.30-13.00 uur
Taal Nederlands
Deelname gratis (consumpties voor eigen rekening)
Verzamelpunt
voor de Ballentent aan de Parkkade
Aanmelden via tours@artindexrotterdam.nl, zodat we op je komst kunnen rekenen