Foto: Lavinia Xausa - Truly Madly Deeply

O&O toekenningen ronde 2


In de tweede ronde O&O (subsidie Ontwikkeling & Onderzoek voor Rotterdamse kunstenaars) zijn 9 van de 30 aanvragen gehonoreerd. In totaal werd voor €241.035,00 aangevraagd. De 9 gehonoreerde aanvragen betroffen een bedrag van €77.805,00.

Cédric Van Parys – Transnational Monuments

Onderzoek met de vraag of monumenten kunnen worden gecreëerd met een universele taal die geen macht van bovenaf opleggen, maar eerder de collectieve macht concentreren van degenen die hen omringen. Daarnaast gaat het ook in op wat een toekomstig monument zou kunnen zijn.

Lavinia Xausa – Truly Madly Deeply

Een participatief onderzoek dat de gemeenschap van Feyenoord-voetbalsupporters onderzoekt door middel van intieme gesprekken.

Sara Rajaei – yet another leap year, the descent of a single red shoe in the global south

Onderzoek naar het neerhalen van de Oekraïense vlucht PS752 op 8 januari 2020 aan de rand van Teheran. Dit zal resulteren in een videowerk gericht op het concept van observatie in relatie tot de essentie van pijn met betrekking tot de menselijke geest en lichaam.

Marieke van der Lippe – Red Orange Yellow Blues

Een scenario waarin het ervaren van zonsondergang gekoppeld is aan engagement, waarin verwondering en betrokkenheid op elkaar inwerken. Dit wordt gebundeld in een publicatie.

Alexandra Roozen – TRACES – “Contact sounds should be in balance with the tone”

Een serie tekeningen en een video die de ontwikkeling van een nieuwe beeldtaal met machinaal tekengereedschap vastlegt.

Kari Robertson – Soft bodies, aquatic architectures and liquid entanglements

Onderzoek rond de thema’s hydrofeminisme, aquatische architecturen en vloeistofverontreiniging, met een bijzondere focus op melk. Het persoonlijke perspectief van moederschap voedt en verrijkt hier de bredere praktijk.

Wapke Feenstra – KOE DIALOGEN

Onderzoek op een niet talige manier naar bedrijfsmodellen, boerenkennis, landschapsvisies en visualisatie methoden om het concept van “een goed leven” te bevragen.

Andreea Peterfi – Personal narratives in the public space

Onderzoek naar de gesneden symbolen op de houten poorten van Transsylvanië naast het opnieuw bedenken van symbolen met behulp van hedendaagse concepten.

Stacii Samadin – Societies New York

Het verbreden van theoretische kennis in de fotografie om zo persoonlijke ontwikkeling tot een hoogtepunt te brengen op locatie in New York.

Publicatiedatum: 25/08/2021