DIY Coolsingel Art Walk


De 3e Art Index Rotterdam x CBK Rotterdam ‘DIY COOL ART WALK’ is een wandeling op de heringerichte Coolsingel.

We volgen de publieke kunst en fraai teruggeplaatste kunstwerken uit de Sculpture International Rotterdam en Stadscollectie. Uiteraard is er ook aandacht voor geschiedenis, architectuur, en stadsontwikkeling.

De Coolsingel is als Coolvest jaren de buitengrens geweest van de middeleeuwse stad.
100 jaar geleden gefaseerd gedempt om als stadsboulevard allure te geven aan de snelgroeiende havenstad. Tot mei 1940 was al het modern vermaak geconcentreerd op en rond de levendige Coolsingel. Het Stadhuis, het voormalige Postkantoor, de Beurs, Hotel Atlanta en het Erasmushuis (HBU-gebouw) doorstonden het bombardement. In het wederopbouwplan werd de Coolsingel een centrale verkeersas.

West 8, ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, kreeg in 2014 de opdracht om de Coolsingel als boulevard haar originele allure terug te geven, en hier een fijn verblijfsgebied te creëren voor de Rotterdammers.

10 april 2021 is de vernieuwde stadsboulevard met internationale uitstraling
officieel heropend. De verkeersruimte voor de auto is compacter gemaakt, de vrijgekomen ruimte is ingericht als esplanade voor fietsers en voetgangers.

De route loop je zelf, de routekaart kan je hier downloaden. Volg de kunst, kijk met andere ogen en ervaar de COOL ART WALK als een tijdreis in een eeuwig veranderende stad.

 

Toch liever op pad met een kunstgids?
Dat kan, mail Art Index Rotterdam voor een privé Coolsingel Art Tour (maximaal 10 personen.)

Publicatiedatum: 17/06/2021