Prometheus (1968) - Huib Noorlander Foto: BKOR archief

DE LUISTERPAGINA


De afgelopen tijd zijn er ontzettend veel podcasts gemaakt, zo ook door of met een bijdrage van CBK Rotterdam. Daarom zetten we voor de aankomende zomermaanden alle podcasts op een rijtje. Luister tijdens een wandeling in de stad, lekker op een bankje in de zon of tijdens het koken. Veel luisterplezier!

 

Werktitel

Werktitel is een podcast over hoe mensen in de kunst werken. Alix de Massiac en Zoë Dankert onderzoeken in 2021 hoe werk in de kunst wel en niet is geregeld. Werktitel schept aan de hand van 150 gesprekken gegoten in tien afleveringen een beeld van het kunstveld en de arbeidsproblematiek en -vraagstukken die mensen daarbinnen tegenkomen.

Open Source Governance

Als onderdeel van het langlopende project Open Source Governance, is Pendar Nabipour een podcast gestart om het debat levend te houden. In de podcasts worden de termen en begrippen van collectieve besluitvorming geïntroduceerd, zullen openbare sessies beschikbaar zijn om naar te luisteren en worden specialisten en gasten uitgenodigd om verschillende onderwerpen binnen het domein van verschillende disciplines te bespreken. 

On Packing Light

On Packing Light onderzoekt de persoonlijke en politieke sentimentele capaciteit van textiel. De podcast speculeert over de manieren waarop het kapitalisme onze relatie met en begrip van onze persoonlijke bezittingen heeft gevormd. Onderzoeksprocessen door middel van geluidsopname, gesprekken, lezingen en andere inhoud vormen de basis van de afleveringen van On Packing Light; op deze manier vinden onderzoek en productie gelijktijdig plaats.

TENT x Project Wiaspora

TENT x Project Wiasporazoekt naar connectie en ruimte voor samenkomst vanuit een maatschappijkritische blik. In deze reeks podcastgesprekken staan het welzijn, de arbeid en de cultuur van de Caribisch-Nederlandse gemeenschappen centraal. Aanleiding voor de gesprekken was de expositie The Visual Life of Social Affliction door Caribisch kritisch platform Small Axe (NY). Small Axe bouwt met een transnationaal tijdschrift en andere projecten vanuit een Caribisch vertrekpunt aan een ander perspectief op de opvattingen die de moderne wereld hebben bepaald – opvattingen over ras, klasse, gender, macht, democratie, de natiestaat, ontwikkeling en cultuur.  In respons op het Small Axe project in TENT kijken programmamaker Gyonne Goedhoop en gastprogrammeurs Richard Kofi & Simone Zeefuik van Project Wiaspora samen met verschillende makers en denkers vanuit een Caribisch perspectief naar Nederland.

De Gedroomde Stad

In de podcast serie De Gedroomde Stad van CBK Rotterdam schuiven Rotterdamse kunstenaars aan om te vertellen over hun favoriete werk in de stad, de relatie tot hun eigen werk en ook worden ze uitgevraagd over hun dromen en verlangens voor de stad.

Publicatiedatum: 22/07/2021