logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Kunstblock

Kunstblock is een samenwerking tussen de culturele instellingen aan de Witte de Withstraat: Showroom MAMA, TENT, V2_, Witte de With Center for Contemporary Art, WORM en CBK Rotterdam.

Kunstblock ziet het als haar missie om het leefklimaat en de verdere ontwikkeling van de Witte de Withstraat als cultureel hart van Rotterdam, vorm te geven door middel van kunstprojecten en interventies in de straat en duurzame relaties (met instellingen, ondernemers, bewoners en bezoekers) op te zetten en te versterken. Naast samenwerking in de (educatieve) programmering, de Kunstblockavond en het organiseren van de maandelijkse culturele talkshow De Derde Dinsdag is Kunstblock ook de inhoudelijke en organisatorische motor achter het bekende Festival De Wereld van het Witte de Withkwartier. Kunstblock laat zien hoe aantrekkelijke, levendige en gemêleerde stedelijke cultuur samen kan gaan met een eigenwijze voorhoede in kunst en

Naar de website van Kunstblock

Het laatste nieuws over Kunstblockevenementen op Facebook en Twitter

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office