bekijk de online versie

Uitnodiging – Z-files #30: Symposium Erasmusbeeld 400 jaar | 400 jaar Stadscollectie

symposium

Z-files #30: Symposium Erasmusbeeld 400 jaar | 400 jaar Stadscollectie

Vrijdag 29 april

Met veel genoegen nodigen wij u uit voor de Z-files #30: Symposium Erasmusbeeld 400 jaar | 400 jaar Stadscollectie.

Op vrijdag 29 april van 11. 00 uur tot 17.00 uur organiseren Sculpture International Rotterdam (SIR), Beeldende Kunst & Openbare Ruimte (BKOR) en CBK Rotterdam bij de Laurenskerk (Grotekerkplein 27, Rotterdam) een symposium over 400 jaar Erasmusbeeld en het begin van de collectie kunstwerken in de openbare ruimte. Dit beeld was het eerste publieke standbeeld voor een held van de geest in de Noordelijke Nederlanden en daarmee een noviteit. De bijzondere geschiedenis van het beeld, Erasmus zelf én de kunstcollectie van Rotterdam komen tijdens dit symposium uitgebreid aan de orde. Met inspirerende sprekers zoals Ronald van Raak (hoogleraar Erasmus Universiteit), Frits Scholten (curator Rijksmuseum), Sandra Smets (journalist, kunstcriticus), Siebe Thissen (historicus, filosoof), Annet Zondervan (directeur CBK Zuidoost) en Samuel Saelemakers (curator Stadscollectie Antwerpen). De burgemeester van Rotterdam, de heer Ahmed Aboutaleb, en de burgemeester van Gouda, de heer Pieter Verhoeve, heten u welkom.

Tickets zijn hier te koop voor € 50,00 (normaal) / € 20,00 (t/m 21 jaar) incl. lunch, drankje en een publicatie. 

Tijdens het symposium is er, geheel volgens het gedachtegoed van Erasmus, tijdens de lunch en na afloop tijd voor ontmoeting en uitwisseling. Er is tevens voldoende gelegenheid om het Erasmusbeeld te bezoeken en te luisteren naar een beschrijving van dit beeld speciaal voor dit symposium gemaakt door de Stichting Ogen en Oren Tekort.

Dit symposium is in samenwerking met het Comité Erasmus georganiseerd.

Z-FILES, KUNST EN DE STAD

De CBK Rotterdam-programma’s BKOR en Sculpture International Rotterdam werken intensief samen om de publieke ruimte Rotterdam te versterken en te vernieuwen. Zo organiseren zij regelmatig Z-Files (met de Z van Zadkine) over kunst en de stad waarin kunst, openbare ruimte en de stad aan bod komen door middel van lezingen, presentaties en excursies. Doel van het programma is het onder de aandacht brengen van de bijzondere collectie kunstwerken in de openbare ruimte van Rotterdam en het belichten van actuele ontwikkelingen in de stad.

lees verder

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
+3110 4360288

cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl

Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur

Facebook
Instagram
Vimeo
Privacy Statement

uitschrijven voor deze nieuwsbrief