bekijk de online versie

nieuwsbrief oktober 2015

06/09/2015 - 01/11/2015

DE COOLSINGEL ALS MONUMENT

Iedere twee weken biedt Sculpture International Rotterdam op zondagmiddagen een rondleiding over de Coolsingel met de  architectuurgids Marly Weemen. Centraal in deze wandeling staan de topstukken uit de collectie van SIR met onder meer wederopbouwkunst, architectuur en tientallen ornamenten. De Coolsingel als Monument, toont in 1,5 uur tijd verleden, heden en de ongewisse toekomst van deze boulevard, waar kunst, architectuur en ornament een rode draad vormen. De tour overkoepelt fictief deze unieke boulevard tot Monument en is onderdeel van Eerbetoon aan een Avenue, het meerjarenprogramma voor de Coolsingel.

lees meer

29/10/2015

Z-Files #13 Louis van Roode

Event

Z-Files #13 staat in het teken van beeldhouwer, graficus en kunstschilder Louis van Roode (Rotterdam 1914-1964). Aanleiding is de restauratie van de muurschildering in de Olvehflat, één van de tien flats behorend bij het rijksmonument het Lijnbaan-ensemble. Van Roode speelde een bijzonder belangrijke rol in de wederopbouwkunst van Rotterdam. Z-Files is een live talkshow waar kunst, openbare ruimte en de stad aan bod komen.
lees meer

12/09/2015 - 11/10/2015

ARTE CONCORDIA 2015

Manifestatie

Eén van de mooiste lanen van Rotterdam is momenteel het podium voor veertien sculpturen en vijfenveertig speciaal voor deze gelegenheid ontworpen vlaggen van evenzoveel kunstenaars. Arte Concordia 2015 verandert de laan, van de Oostzeedijk tot en met de Oudedijk, in een luisterrijk beeldenpark vol feestelijke schoonheid. Maar niet zonder vragen en uitdagingen. Arte Concordia 2015 is nog te bezoeken tot en met zondag 11 oktober. Maak een ommetje, pak de fiets en kom kijken!
lees meer

doorlopend

KUNSTENAARS EXPOSEREN

Rotterdamsekunstenaars.nl

Op de website Rotterdamsekunstenaars.nl vind je een overzicht van exposities van Rotterdamse beeldend kunstenaars die nu of binnenkort zijn te bezichtigen. De database van de website wordt aangevuld door kunstenaars die bij CBK Rotterdam staan ingeschreven. Op dit moment is onder meer het werk te zien van Silvia B. Nog tot en  met dit weekend exposeert zij in Rijksmuseum Twente en tot einde dit jaar in MORE, Gorssel. Benieuwd naar wat er speelt komende tijd? Bezoek de website.

10/11/2015

AANVRAAGRONDE O&O

Deadline

De inleverdatum voor de volgende aanvraagronde voor de O&O-regeling is 10 november 2015. De regeling Ontwikkeling- en Onderzoekssubsidies (O&O subsidie) is erop gericht een impuls te geven aan onderzoek en verdieping, zodat bestaande kunstenaarspraktijken zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun zichtbaarheid in de stad vergroot kan worden. Spreekuur voor deze ronde vindt plaats op dinsdag 3 en woensdag 4 november. Aanmelden via Art Office.
lees meer

15/10/2015 - 10/01/2016

NICKY ASSMAN, RADIANT

Tentoonstelling

TENT presenteert de solotentoonstelling van Nicky Assmann. Centraal staat een majestueus bewegende lichtinstallatie die de gehele voorzaal in beslag neemt. Assmann combineert kennis uit de wetenschap, technologie en kunst in ruimtelijke installaties waarin de zintuiglijke ervaring centraal staat. Ze maakt gebruik van licht, mechanica en abstracte geometrie om optische verschijnselen te creëren waarmee ze het mentale en fysieke waarnemingsproces onderzoekt.
lees meer

 29/10/2015 - 10/01/2016

MOTION/LABOUR/MACHINERY

Tentoonstelling

Deze groepstentoonstelling in TENT verkent speels en speculatief invalshoeken voor een kritische reflectie op noties rondom arbeid en de stad, op micro- tot macroniveau. De kunstenaars in de tentoonstelling onderzoeken de tegenstellingen en vooronderstellingen die we ervaren wanneer we denken over de verbanden tussen arbeid en ontspanning, tussen werk en vrije tijd, en de gelaagde overgangen tussen deze twee fundamentele stadia in het menselijk bestaan.
lees meer

03/10/2015 - 04/10/2015

THE REAL DEAL - Silas

The Big Draw tekenworkshop

Bij TENT en Witte de With staat dit jaar het vakmanschap centraal tijdens het grootste internationale tekenfestival The Big Draw. Tekenen is leuk, tekenen kan iedereen, maar je 100% vastbijten in een onderwerp en dat zo realistisch mogelijk vertalen naar het tweedimensionale vlak is een ander verhaal. Tijdens de gratis workshop The Real Deal helpt beeldend kunstenaar Silas je op weg. Verwacht een klassieke tekenschool in een hedendaags jasje.
lees meer

02/10/2015

Kunstavond

Gratis Openstelling

Vrijdag 2 oktober stellen de kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier hun deuren gratis open. Bezoek de Kunstavond op eigen gelegenheid of neem gratis deel aan de‪ Kunstblock‬ ‪‎Tours‬ waarbij een gids je in een highspeed-tour van een uur meeneemt langs de Kunstblock-instellingen en de veelzijdigheid van de hedendaagse kunst in het kwartier laat zien: van beeldende kunst tot muziek, van fotografie tot film en nog veel meer! Start: 19.00 uur, Witte de With Center for Contemporary Art.
lees meer

20/10/2015

De Derde Dinsdag, Showroom MAMA

De reizende liveshow over kunst en cultuur

Waar moet je de komende maand heen? Culturele talkshow De Derde Dinsdag geeft in anderhalf uur een highspeed update met korte interviews, performances, filmpreviews, theaterscènes en live muziek. De live show is iedere maand te gast bij een andere culturele ‘hotspot’. Elke editie is er één speciale gast; talentvolle makers, kunstenaars of opinieleiders die de Rotterdamse boel in beweging zetten. Locatie: Showroom MAMA, start 20.00 uur.

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
+3110 4360288

cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl

Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur

Twitter
Facebook
Instagram
Privacy Statement

uitschrijven voor deze nieuwsbrief