bekijk de online versie

Art Office tips & oproepen – 28/09/16

uitnodiging

Portfolio Night

12/10/16

U als professional bent van harte uitgenodigd om nieuw (stage)talent te ontmoeten tijdens de jaarlijkse portfolioavond van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam.

Ieder jaar nodigt de academie professionals en derdejaars studenten uit om met elkaar kennis en ervaringen uit te wisselen. Derdejaars studenten bespreken op deze avond hun portfolio’s met professionals uit verschillende vakgebieden: Autonome beeldende kunst, Advertising, Animatie, Audiovisueel ontwerpen, Fotografie, Grafisch ontwerpen, Illustratie, Lifestyle, Mode, Product Design en Ruimtelijk ontwerpen.

Autonoom
De afdeling Autonoom (Fine Art) oriënteert zich op dit nog wat ongebruikelijke fenomeen: een stage lopen in de praktijk van de kunsten, kan dat, hoe zijn de afspraken gemaakt en wat zijn tot nu toe de ervaringen?
De studenten Fine Art maken zelf een plan voor deze oriëntatie op de praktijk van de kunstenaar. Door bemiddeling van docent contacten weten een aantal studenten de studio’s van collega’s te vinden. Het gaat om chemie, een wederzijdse interesse en een wil om te leren en te delen.

Wanneer: woensdag 12 oktober 2016, 19.30 uur – 22.00 uur
Waar: Wijnhaven 61, Rotterdam

Aanmelden bij voorkeur voor 5 oktober via at.wdka.nl/portfolionight

Betrokkenen over stageplaatsen bij een kunstenaar of kunstinstelling:

Karin Arink (coordinator ABK) (autonome beeldende kunst): “Een stage hoeft niet full time te zijn, liever niet, men maakt zelf afspraken die voor beiden partijen kloppen. Studenten moeten tijd hebben voor eigen werk, maar als ze meelopen in een duidelijk project, van een week, een maand, dan leren ze meer over het hybride kunstenaarschap, dan een academie kan bieden.”

Jordi Verbaan (student) over stage bij galerie RAM: “Het is interessant om te zien hoe het eraan toe gaat bij de op- en afbouw van een tentoonstelling. Er ontstaan allemaal problemen waar je mee moet omgaan, beeldhouwers bereiden hun werk beter voor, bijvoorbeeld. Ik heb veel kunstenaars leren kennen waardoor ik anders naar het werk ben gaan kijken.”

Willem Besselink (kunstenaar): “Door de aanwezigheid van de stagiair bekijk je de beroepspraktijk, die zo persoonlijk is ingericht, met andere ogen. Je structureert een deel van je werk zodat een ander toegang krijgt tot jouw werkmethoden. Het gaf mij een herwaardering van mijn praktijk, ik mis mijn stagiair nu in de voorbereiding, we spraken diverse onderdelen door, dat hielp mij ook.”

Maria Ikonomopoulou (kunstenaar): “Mijn ervaring met een stagiair is uitermate positief en ik zou het zeker weer willen doen. Belangrijk is de afstemming van interesse’s, maar ook van karakters. Ik vind de uitwisseling met een beginnende collega inspirerend en heb veel baat bij het werk dat de stagiair voor mij doet.”

Lizan Freijsen (docent ABK): “Tijdens de stage is er begeleiding voor zowel de student als de stageverlener. De vorm is flexibel en iedere situatie uniek, daar kunnen we geen format op loslaten, de ervaring moet voor beiden partijen een win-win situatie zijn.”

voorlichting

Reminder: werkruimte te huur

29/09/16

Zoek je werkruimte en werk je graag samen met kinderen? SKAR, SKVR, Scholenkoepel BOOR en OBS De Toermalijn hebben vijf werkruimten te huur in een apart paviljoen op het plein van De Toermalijnschool in Zuidwijk. Onder de noemer SKARlokaal kun je bovendien als kunstenaar iets betekenen, voor de kinderen, voor de school en voor de buurt.
Op 29 september is er een informatieochtend voor geïnteresseerden.

Nieuwsgierig naar CBK R'DAM-verhalen?

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
+3110 4360288

cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl

Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur

Facebook
Instagram
Vimeo
Privacy Statement

uitschrijven voor deze nieuwsbrief