bekijk de online versie

nieuwsbrief: kunst in de openbare ruimte

Ontdek de unieke kunstcollectie van Rotterdam en lees er meer over in het prijswinnende boek Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940
Het is lente, dus we trekken weer de stad in! Kijk goed om je heen en verbaas je over de enorme hoeveelheid kunst in de openbare ruimte die Rotterdam rijk is. Die grote collectie publieke kunst heeft te maken met de unieke geschiedenis van Rotterdam én de keuzes die verzamelaars en de gemeente maakten gedurende de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog. Lees alles over deze ontwikkelingen in het boek Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940. We zijn heel trots dat dit -ons- boek van Siebe Thissen (uitgegeven door Jap Sam Books) vorige maand de Mr. J. Dutilhprijs in ontvangst mocht nemen!

Ook in hedendaags Rotterdam speelt kunst een grote rol: lees meer over recente restauraties, opleveringen en evenementen rondom de Rotterdamse kunstwerken in de openbare ruimte in deze speciale nieuwsbrief!
lees meer
wees welkom
Jazzin'Around: Jazzfeest aan de Oude Binnenweg
18/05/18, 17:00 uur
Rotterdam is een echte jazzstad, en dat vieren we! Op vrijdag 18 mei wordt de 14e en nieuwste striptekening in de Rotterdamse reeks jazzportretten onthuld bij café Timmer. Na de onthulling volgt een muzikale avond aan de Oude Binnenweg en op het Eendrachtsplein. Het programma wordt verzorgd door CBK Rotterdam, R’JAM en Woonstad Rotterdam.
lees meer
vier het mee
Eerste lustrum voor de Tijdscapsule
30/05/18
Kom op 30 mei naar de Wilhelminapier en vier het lustrum van de Tijdscapsule met ons mee! De tijdscapsule werd in 2013 in de tijdcapsule naast de Wilhelminasteen gestopt en bevatte vragen aan een heel verre toekomst: het jaar 2135. Nu, vijf jaar later, maken we een eerste balans op. Hoe gaat het nu met de wereld? Met Rotterdam? Met onszelf? Het programma begint om 15:00 uur.
lees meer
onthulling & tuinfeest
The Idler's Playground naar Zuid
31/05/18
In Rotterdam Zuid organiseert Sculpture International Rotterdam de komende jaren een internationaal kunstproject. De eerste stap in dit project is de verplaatsing van The Idler’s Playground van Cosima von Bonin naar het begin van de Putsebocht en de komst van drie bronzen beelden van de Coolsingel naar de tuin van de Cultuurwerkplaats (waar SIR een dependance heeft). De onthulling en het tuinfeest vinden plaats op donderdag 31 mei, wees welkom!
lees meer
winactie
ME/WE selfiewand & video op IDAHOT
17/05/17
Er komt een monument voor seksuele diversiteit! Het initiatief wordt in de stad gepresenteerd met de ME/WE selfiewand en een videoreportage door Shafelly Snijders. Deze is op 17 mei te zien op IDAHOT: de Internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie. Maak ook een selfie bij de wand en post deze met #MeWe010. De foto met de meeste likes wint een spannende culturele goodiebag!
lees meer
nieuws
'Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940' wint mr. J. Dutilhprijs
Nu verkrijgbaar voor €37,50
De Mr. J. Dutilhprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door het Historisch Genootschap Roterodamum aan een schrijver van een historisch boek over Rotterdam. Volgens de jury is het boek van Siebe Thissen ‘vernieuwend’, een ‘magnum opus’ en ‘een meesterwerk’. Koop uw exemplaar nu bij de betere Rotterdamse boekhandel, óf via BKOR.nl.
lees meer
loop eens langs..
ONOMKEERBAAR - Ad Schouten
Bloemfonteinstraat
Op de muurschildering in de ornamentenlijst aan de Bloemfonteinstraat geeft Ad Schouten (1946 – 2017) een beeld van zichzelf als tienjarig jongetje in de jaren 50. Hij kijkt uit over Katendrecht en de toen nog bedrijvige Maashaven. Met ONOMKEERBAAR refereert Schouten aan het voorbijgaan van deze periode. Deze muurschildering van Ad Schouten is gerestaureerd in opdracht van CBK Rotterdam en Vestia.
lees meer
nieuws
Kaapse Kleur: Havenzicht opnieuw geschilderd
Katendrecht
In 1964 schilderde Dolf Henkes ‘Havenzicht‘ en in 1990 werd een uitsnede van dit schilderij op de gevel geplaatst van een pand aan de Timorstraat op Katendrecht. Dit woonblok werd in 2016 gesloopt. Mede dankzij bijdragen van Stichting Job Dura Fonds & Woonstad Rotterdam kon er een volledig nieuwe gevellijst gemaakt worden, op het nieuwe pand de Kaapvaarder. De muurschildering werd aangebracht door Reclame atelier Leo Mineur.
lees meer
De Gabo bloeit weer!
Het zal u niet ontgaan zijn: ‘de Gabo‘ bloeit weer! ‘Het Ding’, ‘De tulp’ ofwel het titelloze werk van Naum Gabo (1957) voor de deur van de Rotterdamse Bijenkorf (1955-1957) van architect Marcel Breuer toont zich weer in volle glorie. Het werk is gerestaureerd door MeestersIn. De vier stalen ribben van de sculptuur zijn bekleed met een karamel-gouden coating, en een toplaag van zink, messing en beschermende lak.
lees meer
ROTTERDAM: CITY OF LIGHT AND POETRY
Lichtroute Rotterdam nu verkrijgbaar
De gemeente Rotterdam en CBK Rotterdam hebben samen een routekaart gemaakt, die je langs de nachtelijke highlights van de stad voert. Deze kaart, Lichtroute Rotterdam, is nu gratis verkrijgbaar bij de Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel en op het Centraal Station en via CBK Rotterdam. Op 21 mei verschijnt de Engelstalige versie van de kaart.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*