bekijk de online versie

CBK Rotterdam X Off Screen

Forces, Martha Hryniuk/Nick Thomas

Speciale PPR-editie CBK Rotterdam X Off Screen

woensdag 29 juni om 20.00 uur in WORM

Off Screen en CBK Rotterdam slaan voor de tweede keer de handen ineen. Ditmaal voor een speciale editie, op woensdag 29 juni om 20.00 uur in WORM, die geheel in het teken staat van een selectie van korte films die zijn gemaakt dankzij de Tijdelijke Werkbijdrage Presentatie, Productie, Research.

CBK Rotterdam lanceerde de Tijdelijke Werkbijdrage in coronatijd om kunstenaars te helpen hun beroepspraktijk overeind te houden. Het resultaat van deze regeling is gebundeld in een publicatie waarin we samen met enkele kunstenaars terugblikken en vooruitkijken. Na de filmvertoningen zal Saïd Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Evenementen, het eerste exemplaar van de PPR-publicatie overhandigd krijgen van Ove Lucas, directeur CBK Rotterdam.

De filmmakers worden geïnterviewd door Ibrahim Alaoui Chrifi en Sven Peetoom.

Programma CBK Rotterdam X Off Screen

🎥 An Unforeseen Encounter, Sarah Rose Guitian Nederlof (2022, 6.30 min)
Guitian Nederlof besteedt aandacht aan vormen en materialen die zo alledaags zijn dat de meeste mensen ze niet opmerken. In deze film voert de kunstenaar een choreografie uit met plastic draagtassen. In haar dans worden de tassen objecten met een eigen zeggingskracht en esthetische waarde, waarmee ze een intieme relatie aangaat.

🎥 Under the Wing, Iratxe Jaio en Klaas van Gorkum, (2022, digitaal, 11 min)
Een jongen klimt tijdens de lockdown over de daken van Rotterdam om de gedachten van de mensen daaronder te verzamelen. De film is geïnspireerd op Wim Wenders’ Der Himmel über Berlin en is een samenwerking tussen de regisseuse en haar elfjarige zoon, die door de pandemie wekenlang niet naar school kon.

🎥 Forces, Marta Hryniuk en Nick Thomas (2022, 16mm, 11 min)
Forces is ontstaan uit beider correspondentie over persoonlijke ervaringen en  gedachten tijdens de lockdown periode. Hryniuk en Thomas filmden elkaar in verschillende eenvoudige tableaus in de openbare ruimte. De reflecteert op het delen en verdoen van tijd, en op het onthecht raken van de natuurlijke en alledaagse omgeving.

🎥 el jardín de los espíritus, Lili Ullrich, (2022, digitaal, 9.50 min)
Terwijl de gezichtsloze kunstenares zich met een net door het landschap beweegt, komen we steeds meer te weten over haar pijnlijk aangrijpende Colombiaanse familiegeschiedenis.

🎥 *I Declare a Thumb War, **Prison with Songbirds teaser, Ewan Macbeth (2020 & 2022, digitaal & 35mm, 5 + 2 min)
*In een therapiesessie reflecteert een getraumatiseerde veteraan op een ontmoeting met een jongen uit zijn verleden. Gebaseerd op absurde propagandafoto’s van soldaten die “duimenoorlog” spelen met kinderen in landen die ze zijn binnengevallen. ** De vader van de makers vertelt over zijn onrechtvaardige gevangenschap in een niet nader genoemd land, en zijn willekeurige vrijlating. Gebaseerd op een angstaanjagende brief die hij Amnesty International stuurde, gecombineerd met een bijna surrealistisch interview met hem over vrijheid en toeval.

Datum, locatie & tickets

Datum en tijd: woensdag 29 juni 2022, 20.00 – 22.00 uur

Locatie:               WORM, Boomgaardsstraat 71, Rotterdam

Tickets:                €7,50 (gratis met Cineville-kaart) Koop je kaartje hier!

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
+3110 4360288

cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl

Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur

Facebook
Instagram
Vimeo
Privacy Statement

uitschrijven voor deze nieuwsbrief