bekijk de online versie

zomernieuwsbrief 2018

Speciale nieuwsbrief: zomer 2018
Met een drukke zomer in aantocht kijken we toch nog eenmaal achterom, met ons versgedrukte Jaaroverzicht 2017 in de hand. Daarin veel informatie, foto’s én cijfers over het vorige jaar: zo leren we onder andere dat TENT 2386 uren was geopend, dat er 10 nieuwe kunstwerken in de openbare ruimte werden opgeleverd door onze programma’s BKOR en Sculpture International Rotterdam, en dat zich precies 100 nieuwe kunstenaars aanmeldden bij CBK R’dam’s Art Office (waarmee de teller nu op 1450 komt te staan). Ook bereikten we meer dan 6000 kinderen en volwassenen met ons educatieprogramma.

Wij kijken ook vooruit, en wel naar de opening van de eerste solotentoonstelling van Rotterdamse kunstenaar Esther Kokmeijer in TENT, aanstaande donderdag. Dan proosten we (mét een alcoholische versnapering aan de bar) op dit project over de verschillende verschijningsvormen van water waarin Kokmeijer ons meeneemt in haar observaties over de mens en zijn natuurlijke omgeving. Lees meer over deze en andere activiteiten de komende maanden in deze speciale zomernieuwsbrief!
in TENT
Esther Kokmeijer - Solid, Liquid, Vapour
21/06/18 - 16/09/18
Donderdagavond opent in TENT de eerste grote solotentoonstelling van Esther Kokmeijer, die geheel in het teken staat van water. Met bestaand en nieuw werk, waaronder een iglo van airconditioners en een regenkapel van zout, neemt Kokmeijer ons mee in haar observaties over de mens en zijn natuurlijke omgeving. De tentoonstelling gaat over de wonderlijke relatie tussen de drie toestanden die water (H2O) kan aannemen: vast, vloeibaar en gas: Solid, Liquid, Vapour.
lees meer
CBK R'dam maakt mogelijk
TENT Welcomes: Werelden van...
26/06/18 - 04/07/18
In opdracht van woningcorporatie Woonstad Rotterdam ontwikkelden Rotterdamse kunstenaars Laurien Dumbar, Thijs Ewalts, Tom Gallant en Kamiel Verschuren nieuwe raampartijen voor enkele naoorlogse galerijflats in Pendrecht. In TENT worden deze gepresenteerd als video-installatie. Werelden van… is mede mogelijk gemaakt met een Investeringbijdrage van CBK Rotterdam.
lees meer
nieuws
Bekijk nu het Jaaroverzicht 2017
Uit het voorwoord: “In dit jaaroverzicht vindt u een caleidoscopisch overzicht van datgene waarmee CBK Rotterdam zich in 2017 heeft bezig gehouden. Het is uiteraard een selectie, maar ik hoop dat u hiermee een beeld krijgt van de vele activiteiten, projecten, samenwerkingen et cetera waarmee wij ons in dat jaar hebben gemanifesteerd. En ik hoop dat bij u daarmee net als ik vervuld wordt van trots op de kunstenaars en onze stad. In die volgorde.”
lees meer
in TENT
Neem een loopje met... Arita Baaijens
01/07/18, 14:00 uur
Op zondag 1 juli om 14:00 geeft bioloog, schrijver en ontdekkingsreiziger Arita Baaijens een rondleiding door de solotentoonstelling Solid, Liquid, Vapour van Esther Kokmeijer. In haar reizen deed zij vele ontdekkingen die uiteindelijk hebben geleid tot haar onderzoek ‘Deep mapping’, waarin zij de taal van het landschap onderzoekt. In deze speciale rondleiding door de tentoonstelling van Kokmeijer koppelt Baaijens haar ervaringen aan de werken in de tentoonstelling Solid, Liquid, Vapour.
lees meer
in TR - Witte de With en TENT
Club Imagine 7/7: Wellust
28/06/18, 17:00 uur
Op donderdag 28 juni om 17.00 uur presenteren TENT en Theater Rotterdam een speciale editie van Club Imagine rondom de tentoonstelling van Esther Kokmeijer. Deze editie draait om wellust: wat staat ons te wachten als plezier en verlangen ons kompas worden? Kunnen we onze relatie met de wereld radicaal veranderen? Club Imagine is een reeks verdiepende events rondom de theatervoorstellingen van Route Imagine van Theater Rotterdam.
lees meer
Kunstavond XL: Graduation edition
TENT Welcomes het Piet Zwart Institute
06/07/18
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli presenteert de Master Education in Arts van het Piet Zwart Institute de afstudeerprojecten van haar studenten tijdens het symposium Pedagogy in Context, dat plaatsvindt in TENT. Die avond zijn er tijdens Kunstavond XL nog meer eindexamenpresentaties te zien bij Witte de With, V2_, WORM en MAMA; de instellingen zijn dan gratis geopend tot 23:00 uur.
lees meer
in TENT
Atelier Weerzien - educatieproject
14/07/18 - 26/08/18
Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen in de zomervakantie naar Atelier WeerZien in TENT. Atelier WeerZien is een laboratorium voor kinderen dat is ontwikkeld door kunstenaar Anton Klein. Het atelier sluit aan bij de tentoonstelling Solid, Liquid, Vapour, en kinderen mogen er – net als kunstenaar Esther Kokmeijer – experimenteren met de verschillende verschijningsvormen van water.
lees meer
nieuws
De Groeielementen van Leen Droppert zijn terug in Rozenburg
In 1973 werd het beeld Groeielementen van Leen Droppert geplaatst bij de Mavo aan de Nachtegaallaan in Rozenburg. Na de sloop van de school is het beeld een aantal jaren opgeslagen in een depot van de gemeente. In 2016 was het beeld nog te zien in het tijdelijke beeldenpark Uproot Rotterdam in het Museumpark. Samen met de gebiedscommissie en enkele Rozenburgers heeft CBK Rotterdam ervoor gezorgd dat het beeld uiteindelijk kon terugkeren naar Rozenburg.
lees meer
tentoonstelling
Rotterdam Cultural Histories #14: May 1968
t/m 02/09/18
De veertiende editie van Rotterdam Cultural Histories gaat over hoe de Rotterdamse kranten bericht gaven over internationale en lokale gebeurtenissen die plaatsvonden in mei 1968, een revolutionaire maand die tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als een keerpunt in de geschiedenis. Destijds waren er in Rotterdam zeven verschillende kranten, die allemaal vertegenwoordigd zijn in deze tentoonstelling.
lees meer
nieuws
Routekaart door nachtelijk Rotterdam
nu gratis verkrijgbaar
In Rotterdam wordt een aantal kunstwerken en gebouwen op een bijzondere manier aangelicht, en duikt er poëzie op in het donker. De gemeente Rotterdam en CBK Rotterdam hebben samen een routekaart gemaakt, die je langs deze nachtelijke highlights in de stad voert. Er is nu ook een Engelstalige versie van Lichtroute Rotterdam. De kaart is gratis verkrijgbaar bij de Rotterdam Tourist Information en via CBK Rotterdam.
lees meer
nieuws
Gaten in de Muur
DVD nu verkrijgbaar
Gaten in de Muur is een documentaire over een bijzondere maar vergeten samenwerking tussen kunstenaars en architecten tijdens de wederopbouw van Rotterdam. De film, gemaakt door Jan Dirk Schouten is een uitgave van Uitgeverij Diafragma in samenwerking met het Stadsarchief Rotterdam, CBK R’dam en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De DVD is nu verkrijgbaar voor € 10,00 bij de boekhandel of via uitgeverijdiafragma.nl.
lees meer
nieuws
Paleis Maashaven van start
Meerjarig kunstproject van Sculpture International Rotterdam
Op donderdag 31 mei werd het nieuwe meerjarige kunstproject Paleis Maashaven van Sculpture International Rotterdam geopend. De eerste stap was het verplaatsen The Idler’s Playground van de kunstenaar Cosima von Bonin naar de Putselaan. Ook The Husband of the Doll van Thom Puckey, Monsieur Jacques van Oswald Wenckebach en De Knoop van Shinkichi Tajiri werden naar Zuid verplaatst. Bekijk de foto’s van het tuinfeest bij de Cultuurwerkplaats hier.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*