bekijk de online versie

nieuwsbrief zomer/najaar 2018

Paleis Maashaven
Onder de titel Paleis Maashaven ontwikkelt Sculpture International Rotterdam de komende jaren een langdurig internationaal kunstproject in Rotterdam-Zuid, dat bestaat uit de komst van nieuwe kunstwerken, tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten. Met Paleis Maashaven wil Sculpture International Rotterdam aandacht genereren voor de kwaliteiten en potentie van dit deel van Rotterdam, in samenwerking met de bewoners, initiatieven en kunstenaars in de wijk. Het project startte in 2017 met een dependance bij de Cultuurwerkplaats Tarwewijk van Stichting Zuidzijde, en werd geopend met de onthulling van het naar Zuid verplaatste kunstwerk The Idler’s Playground.
lees meer
Coolsingelbeelden nu in Tarwewijk
Behalve de sculptuur van Cosima von Bonin staan er nu nóg drie beelden in Rotterdam Zuid: The Husband of the Doll van Thom Puckey, Monsieur Jacques van Oswald Wenckebach en De Knoop van Shinkichi Tajiri. Deze kunstwerken zijn afkomstig van de Coolsingel en zullen nog tot 2021 in de semi-openbare binnentuin van de Cultuurwerkplaats staan. De tuin van de Cultuurwerkplaats is tot en met oktober geopend op werkdagen, tussen 11:30 en 16:00 uur.
Nieuw werk Adrien Lucca voor Metrostation Maashaven
In het kader van Paleis Maashaven ontwikkelt Adrien Lucca momenteel een licht-kunstwerk voor Metrostation Maashaven. Adrien Lucca (Parijs, 1983) studeerde aan de Brusselse École de Recherche Graphique en was Jan Van Eyck Academie resident in Maastricht (2010-11). In zijn werk houdt hij zich veel bezig met de werking van licht. Eerder dit jaar was zijn werk te zien in de tentoonstelling Mémoire #2 White light researches/white light demons/white light demos in RIB.
lees meer
Première Het Ding op Nederlands Film Festival
30/09/18
In de observerende film Het Ding (Untitled, 1957), met ongrijpbare beelden en geluiden, wordt de sculptuur van Naum Gabo bij de Bijenkorf in Rotterdam gedurende een maandenlange restauratie langzaam weer zichtbaar. Deze documentairefilm van Mels van Zutphen werd door de kunstenaar gemaakt in opdracht van Sculpture International Rotterdam. De kort film beleeft zijn première tijdens het Nederlands Filmfestival. Kaarten zijn hier te bestellen
lees meer

Sculpture International
Rotterdam is een
programma van
CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
+3110 4360288
mail / website
Twitter Facebook Youtube Vimeo Linkedin Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*