bekijk de online versie

nieuwsbrief september 2016

CBK Rotterdam begint het nieuwe culturele seizoen met goed nieuws. We zijn trots om te kunnen melden dat Anke Bangma vanaf 1 oktober de artistieke leiding van TENT op zich zal nemen. En we zijn blij dat de titelloze sculptuur van Naum Gabo zal worden opgeknapt. Het culturele seizoen openen we in het 2e weekend van september officieel met een extra lange Kunstavond in TENT; op zaterdag en zondag kun je op het Schouwburgplein het spel KNSTMPPN komen spelen. We nemen ook de tijd om terug te blikken op Uproot Rotterdam. De activiteiten zijn afgerond en het beeldenpark is inmiddels ontmanteld, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!
Nieuws
Nieuw artistiek leider TENT
vanaf 01/10/16
Anke Bangma wordt per 1 oktober 2016 de nieuwe artistiek leider van TENT Rotterdam. Als curator hedendaagse kunst werkte zij de afgelopen jaren aan het Tropenmuseum in Amsterdam. Daarvoor was zij verbonden aan onder meer het Piet Zwart Institute en aan Witte de With Center for Contemporary Art, beide in Rotterdam.
lees meer
Nieuws
Gabo wordt opgeknapt
Restauratie gaat een jaar duren
Het kunstwerk van Naum Gabo aan de Coolsingel wordt gerestaureerd. Uit het persbericht: ‘De gemeente en de eigenaar beogen een goed gedocumenteerde restauratie, die als doel heeft om zo veel mogelijk de originele uitstraling van het beeld terug te halen.’ De Gabosingers treden vrijdag wel op bij het beeld, zij brengen een lofzang op het werk.
lees meer
Art Office
Laatste ronde O&O 2016 sluit op 09/09/16
Deadlines 2017 bekend
De deadline voor de laatste O&O ronde van 2016 is vrijdag 9 september 2016 tot 23:00 uur. De data voor de nieuwe O&O-rondes in 2017 zijn inmiddels ook bekend: de eerste ronde sluit op vrijdag 27 januari om 23:00 uur, de tweede op vrijdag 19 mei om 23:00 uur, en de derde ronde op vrijdag 27 oktober om 23:00 uur.
lees meer
Kunstblock opent UITdagen
Kunstavond XL in TENT
09/09/16
Tijdens de opening van het culturele seizoen op vrijdag 9 september pakt Kunstblock uit met een Kunstavond XL. Alle kunstinstellingen in de Witte de Withstraat zijn deze avond tot 00:00 uur open, en gratis te bezoeken. In TENT zijn twee performance acts te zien. De Kunstavond XL betekent ook de start van een wekelijkse Kunstavond van de Kunstblock-partners.
lees meer
Rotterdam UITdagen
Kom KNSTMPPN
10/09/16 - 11/09/16
KNSTMPPN (kunstmeppen) is een toegankelijk, uitdagend en sociaal kunstkaartspel voor spelers vanaf 12 jaar, waarbij geldt: hoe beter je kijkt, associeert en beargumenteert, hoe groter je winkansen. Speel het op 10 en 11 september in de kubus van CBK R’dam tijdens de Rotterdam UITdagen!
lees meer
Rotterdam Cultural Histories
Manifesta 1 revisited
08/09/16
Vanaf 8 september is de nieuwe editie van Rotterdam Cultural Histories te bekijken in de gedeelde ruimte op de 1e verdieping van TENT en Witte de With; in de 9e tentoonstelling in deze reeks wordt teruggeblikt op Manifesta 1, de eerste editie van de reizende Europese biënnale die in juni-augustus 1996 in Rotterdam plaatsvond.
lees meer
Uproot Rotterdam
Uprooted Neighbours
#beeldverslag
Een aantal lokale verenigingen en bedrijven afkomstig uit de buurten waar de kunstwerken werden ontworteld organiseerden activiteiten in het Museumpark. Zo was er een 50+ bingo van Cultureel Centrum Larenkamp, een openbare salsa-les van 4Salsa uit Hoogvliet en verzorgde Mr. Dutch B.V. een taaltraining.
lees meer
Uproot Rotterdam
Museum Guests
#beeldverslag
Studio Makkink & Bey werkte samen met de museumburen van het Museumpark en programmeerde er exclusieve activiteiten tijdens Uproot Rotterdam. Zo waren er rondleidingen door de Kunsthal en het Chabotmuseum, en organiseerden Het Nieuwe Instituut en Museum Boijmans van Beuningen workshops.
lees meer
Uproot Rotterdam
Graduate Residencies
#beeldverslag
Wekelijks werd een recente afstudeerder van een Nederlandse kunst- of ontwerpopleiding uitgenodigd voor een werkverblijf in het Museumpark. Zij toonden hun afstudeerwerk en gaven hier op locatie een vervolg aan. Bezoekers van Uproot Rotterdam waren uitgenodigd om hun aankomst en vertrek bij te wonen.
lees meer
Dubbeldebat
Destination Rotterdam
17/09/16
Op zaterdagmiddag 17 september organiseert Stichting MK Award in samenwerking met TENT een dubbeldebat over de vitaliteit van het kunstleven in Rotterdam. Oprichters van nieuwe initiatieven in Rotterdam gaan in gesprek met beleidsmakers en subsidiënten over hun drijfveren en de wijze waarop zij hoofd boven water houden.
lees meer
TENT
Zomertentoonstellingen en Slide Night
t/m 25/09/16
In TENT zijn de zomertentoonstellingen Happyland – Authentic Boys, The Back Room – Arie de Groot, TENT Academy Awards 2016 en Optic Mountaineering nog slechts enkele weken te zien. Op 16 september kun je deelnemen aan de Authentic Boys Slide Night, waarin je je eigen vakantiefoto’s mag komen laten zien.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Grenzeloze Rotterdammers
Hoe maak je van een nieuwe plek jouw thuis en hoe word je Rotterdammer, in een stad met 170 nationaliteiten? De serie Grenzeloze Rotterdammers gaat hierover en is nu online te bekijken. CBK Rotterdam droeg bij aan de totstandkoming van deze serie, die werd gemaakt in opdracht van OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*