bekijk de online versie

nieuwsbrief oktober 2017

TENT Welcomes
Mark Lotterman - Holland
13/10/17 - 22/10/17
TENT Welcomes singer-songwriter Mark Lotterman op vrijdag 13 oktober tot en met zondag 22 oktober. Muzikant Mark Lotterman vroeg meer dan 100 kunstenaars, wetenschappers en scholieren zich te laten inspireren door een van de liedjes van zijn nieuwe album Holland. In de gymzaal van TENT is het werk te zien van meer dan 40 Rotterdamse kunstenaars die een bijdrage leverden aan dit immense project.
lees meer
tentoonstelling
Ik wil geen gezeik achteraf
13/10/2017 - 10/11/2017
Ik wil geen gezeik achteraf is een overzichtstentoonstelling met werk van de Rotterdamse schilder Ad Schouten die op 19 juli 2017 op 71-jarige leeftijd overleed. Schouten is bekend van diverse werken in de openbare ruimte, zoals het beeld Toekomst (2011) nabij de Slinge en de muurschildering Onomkeerbaar (1994) in de Bloemfonteinstraat. De tentoonstelling wordt op 13 oktober geopend en is nog tot 11 november te zien in Galerie Frank Taal.
lees meer
uitwisseling
TENT X TATE
15/10/17 - 24/11/17
Voor de 2e keer werken TENT Rotterdam en Tate Young People’s Programmes aan een project voor jonge creatieven. Tien jongeren in de leeftijd van 18 – 25 jaar uit Rotterdam en Londen doen mee aan een uitwisseling waarin de vraag “Where does culture happen?” centraal staat. Tijdens workshops, discussies en field trips onderzoekt de groep waar cultuur geproduceerd wordt en hoe zich dat verhoudt tot de tentoonstellingsruimtes van TENT en Tate.
lees meer
100% hedendaags
Masterclass Art Mediation: Yana Klichuk
19/10/17
Witte de With, MAMA en TENT presenteren een serie professional development masterclasses voor docenten, art mediators en andere educatoren uit de kunst- en cultuursector. De eerste masterclass wordt gegeven door Yana Klichuk, Hoofd Educatie en Leren bij Manifesta. Zij zal haar ideeën delen over kunsteducatie in complexe culturele organisaties en gaat dieper in op de rol van de Art Mediator.
lees meer
onthulling
Nieuwe jazz-onthulling & albumpresentatie
20/10/17
Op vrijdag 20 oktober wordt het jazzportret van Meijer Wery van illustrator Joost Swarte onthuld én wordt de elpee Jazz from R’JAM gepresenteerd. Daarmee wordt het Cross Comix festival in Theater Rotterdam Schouwburg geopend. Het programma start om 16:00 uur in de schouwburg, en eindigt met de albumpresentatie in Rotown.
lees meer
artist talks
Garage Café #5
26/10/17, 19:00 uur
Garage Café is een plek voor experiment, het presenteren van onderzoeksprojecten, nieuwe samenwerkingen, performances en alle andere vormen van artistiek werk. Garage Café #5 opent op 26 oktober weer zijn deuren voor 6 presentaties en performances van elk 10 minuten. Ook is er eten, drinken en tijd om met elkaar te praten. Dit event komt tot stand in samenwerking met WdKA, Garage Rotterdam en CBK Rotterdam.
lees meer
performance
Rory Pilgrim -Holographic Futures
27/10/17
Rory Pilgrim maakt een nieuw performancewerk naar aanleiding van recente plannen voor een LHBTQ+ monument en ontmoetingsplek in de publieke ruimte in Rotterdam. Pilgrim werkt hiervoor samen met de Rotterdamse LHBTQ+ community om te onderzoeken hoe een plek gecreëerd kan worden die deze diverse gemeenschap vertegenwoordigt.
lees meer
manifestatie
Negen Leeuwen van de Wijnhaven
t/m 29/10/17
In de beeldende kunstmanifestatie Negen Leeuwen van de Wijnhaven reageren jonge kunstenaars in hun werk op de toekomstige ontwikkelingen rondom de Wijnhaven. Hun projecten vinden plaats op verschillende locaties. Negen Leeuwen is een project in het kader van Offblaak|Vrijhaven en wordt mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam en de gemeente Rotterdam.
lees meer
tentoonstelling
Among other things, I’ve taken up smoking
t/m 29/10/17
In de groepstentoonstelling Among other things, I’ve taken up smoking geven beeldend kunstenaars hun visie op gender en seksualiteit. Met werk van: All the cunning stunts, Pauline Boudry / Renate Lorenz, Alberto García del Castillo M / Steev Lemercier & César Segarra, Angelica Falkeling, Hannah James, Alex Mawimbi, Floriane Misslin, Rory Pilgrim.
lees meer
restauratie
Naum Gabo - Z.T.
Afgelopen zomer zijn de restauratiewerkzaamheden aan de sculptuur van Naum Gabo voor de Bijenkorf begonnen. In augustus werd een steiger om de sculptuur gebouwd, en begin september startten de restauratiewerkzaamheden. Het duurde lang voor de restauratie op gang kwam: de langdurige voorbereiding van de vergunningaanvraag had onder andere te maken met de complexiteit van de restauratie.
lees meer
opening
Going Back to Forget
09/11/17, 19:00 uur
Op donderdag 9 november opent de groepstentoonstelling Going Back to Forget in TENT. De deelnemende kunstenaars volgen de sporen van hun familiegeschiedenis, proberen de tijd vast te houden, zich herinneringen voor te stellen die ze nooit te horen hebben gekregen, en zo verhalen te vertellen die vandaag verteld moeten worden. Met werk van Kevin van Braak, Rabin Huissen, Sarojini Lewis, Sandim Mendes en Sara Rajaei.
lees meer
Z-Files, Kunst en de Stad
Z-Files #20: Loeki Metz en het Joods Monument in Rotterdam
13/11/17
De 20ste editie van de reeks Z-Files, Kunst en de Stad wordt georganiseerd door CBK Rotterdam in samenwerking met de Stichting Loods 24 en Joods Kindermonument. Hier wordt het eerste exemplaar van de publicatie Loeki Metz en het Joods Monument in Rotterdam van Siebe Thissen door burgemeester Aboutaleb overhandigd aan Serge Metz, de zoon van Loeki Metz.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*