bekijk de online versie

nieuwsbrief november 2017

groepstentoonstelling TENT
Going Back to Forget
opening vanavond
Going Back to Forget is samengesteld door Anke Bangma en toont nieuw en recent werk van Kevin van Braak, Rabin Huissen, Sarojini Lewis, Sandim Mendes en Sara Rajaei. De kunstenaars volgen de sporen van hun familiegeschiedenis, proberen de tijd vast te houden, zich herinneringen voor te stellen die ze nooit te horen hebben gekregen, en zo verhalen te vertellen die vandaag verteld moeten worden. Tijdens de opening staat DJ Richelle Soigni achter de draaitafel.
lees meer
Z-Files, Kunst en de Stad #20
Loeki Metz en het Joods monument in Rotterdam
13/11/17, 15:15 uur
Vijftig jaar geleden ontwierp beeldhouwster Loeki Metz het eerste monument voor Rotterdam dat herinnerde aan het verlies van de joodse gemeenschap tijdens de oorlogsjaren. In de publicatie Loeki Metz en het Joods Monument in Rotterdam biedt Siebe Thissen een nieuwe kennismaking met dit bijzondere monument en de totstandkoming ervan. Het boek wordt gepresenteerd tijdens Z-Files #20: Loeki Metz en het Joods monument in Rotterdam.
lees meer
tentoonstelling Goethe-Institut
Annette Kisling: Verhuisd
10/11/2017 - 01/12/2017
In 2002 en 2003 verbleef de Duitse kunstenaar Annette Kisling als artist-in-residence een jaar in Rotterdam. Zij stuitte op een rijkgeschakeerde en levendige stad. Tijdens haar werkperiode ontstonden meerdere fotoreeksen die verschillende gebieden binnen Rotterdam portretteren. In 2017 keerde ze terug en legde ze het veranderde Rotterdam vast in een fotoserie die vanaf 10 november te zien is bij het Goethe-Institut aan de Westersingel.
lees meer
galerie Frank Taal
Ik wil geen gezeik achteraf
t/m 10/11/17
Ik wil geen gezeik achteraf is een overzichtstentoonstelling met werk van de Rotterdamse schilder Ad Schouten die juli dit jaar overleed op 71-jarige leeftijd. Schouten is bekend van diverse werken in de openbare ruimte, zoals het beeld Toekomst (2011) nabij de Slinge en de muurschildering Onomkeerbaar (1994) in de Bloemfonteinstraat.
lees meer
performance TENT
My home at the intersection
18/11/17 en 19/11/17
Theatermaker Abhishek Thapar neemt zijn publiek mee terug naar het conflict in de Indiase provincie Punjab, waarbij ook zijn familie hun huis verloor. In de voorstelling prikkelt hij alle zintuigen, toont indringende beelden en weet hij met zijn talent voor verhalen vertellen op ontroerende wijze tussen de tegenstrijdige officiële versies van deze geschiedenis en de persoonlijke herinneringen van drie generaties te navigeren.
lees meer
blog
Missie geslaagd?
In de Rotterdamse beeldende kunstwereld is Anton Hoeksema een veel geziene gast. Vanuit zijn functie(s) bij CBK Rotterdam bezocht hij talloze grote en kleine tentoonstellingen, events, lezingen, presentaties, etc. Onlangs ging Anton Hoeksema met pensioen. Met Soraya Putman sprak hij over drie decennia Rotterdamse kunstwereld.
lees meer
prijsuitreiking
TENT Welcomes... MK Award
17/11/17
Op vrijdag 17 november om 18 uur opent in TENT Rotterdam een tentoonstelling met werk van Peter Fengler, Saskia Janssen en Ad de Jong, de genomineerden voor de MK Award 2017. De prijs ter waarde van 5.000 euro wordt tweejaarlijks uitgereikt voor integer en coherent kunstenaarschap als hommage aan het gedachtegoed van Emmo Grofsmid en Karmin Kartowikromo, bij leven eigenaars van MK galerie.
lees meer
uitwisseling
TENT X TATE
24/11/2017
Voor de tweede keer werken TENT Rotterdam en Tate Young People’s Programmes samen hands-on aan een uitwisselingsproject voor jonge creatieven. Tien jongeren (18 – 25 jr.) uit Rotterdam en Londen doen mee aan een programma waarin de vraag “Where does culture happen?” centraal staat. Op vrijdag 24 november is er een afsluitend event in TENT.
lees meer
lecture performance
Sara Hamadeh
07/12/17
Terwijl dagelijks honderden amateurvideo’s van militaire vliegtuigen en drones boven Syrië online verschijnen, schetst Sara Hamadeh een beeld van de recente militaire geschiedenis waarin politiek, technologie en populaire cultuur verweven blijken. In deze ‘lecture-performance’ (in het kader van Going Back to Forget) combineert zij het vertellen van verhalen met archiefmaterialen en mediabeelden om een verband te leggen tussen luchtoorlog, de cockpit en de menselijke rol.
lees meer
CBK R'dam maakt mogelijk
Anonymous Glossy
15/12/17
Op vrijdagavond 15 december presenteert Efrat Zehavi haar Anonymous Glossy, een kunstwerk vermomd als luxetijdschrift. Deze glossy staat vol faux-advertenties en portretten van Rotterdammers, die vertellen over hun ervaringen en verlangens. Deze presentatie is onderdeel van het levendige publieksprogramma dat parallel aan de groepstentoonstelling Going Back to Forget plaatsvindt. Anonymous Glossy kwam onder andere tot stand met een O&O-bijdrage van CBK Rotterdam.
lees meer
LP nu verkrijgbaar
Jazz from R'JAM
Op 20 oktober is in Rotown een nieuwe jazz-elpee gepresenteerd door presentator en programmamaker van RTV Rijnmond Roland Vonk. Het album bevat nummers van legendarische Rotterdamse jazzcoryfeeën. De LP Jazz from R’JAM werd samengesteld door Vonk en is uitgegeven door CBK Rotterdam. De LP kost €15 en is o.a. verkrijgbaar bij boekhandel Snoek, Vinyl Spot, Velvet Music Rotterdam, de Plaatboef en Demonfuzz Records, of via BKOR.
lees meer
CBK R'dam maakt mogelijk
Alouardi Exchange Programme
t/m 31/12/2017
Aloardi is opgericht in Peru in 1998 en is begonnen als een van de eerste onafhankelijke platforms in Zuid- en Midden-Amerika die experimentele muziek, mediakunst, geluidsgerelateerde interventies en alternatieve akoestische onderzoeken verspreiden en produceren. Op 5 oktober startte de uitwisseling van Alouardi met Rotterdam. Het programma wordt ontwikkeld vanuit hun residency bij Paviljoen… aan het water.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*