bekijk de online versie

nieuwsbrief november 2016

De komende weken is er zowel in de openbare ruimte als in TENT natuurlijk weer veel kunst te zien. Nieuw is dat dit ook op vrijdagavond kan, tijdens de Kunstavond. Niet alleen TENT, maar ook Witte de With, MAMA, V2 en WORM zijn dan geopend tot 21 uur. Een gratis Kunstblocktour leidt je langs de instellingen én langs ‘onze’ kunst in de openbare ruimte. In deze nieuwsbrief verder informatie over het resultaat van een O&O-project van Gil&Moti, foto’s van de meeste recente editie van Z-Files, Kunst en de Stad, de restauratie van het grote bronzen gevelwerk van Loeki Metz, en nog veel meer.
event
Vrijdagavond = Kunstavond
11/11/16
Het is elke vrijdagavond Kunstavond in het Witte de Withkwartier. Ontdek de veelzijdigheid van de hedendaagse kunst in het Rotterdamse kunstkwartier bij TENT, Witte de With, WORM, V2 en MAMA en kunst in de openbare ruimte: van beeldende kunst tot muziek, van fotografie tot film en meer. Gratis tussen 18 en 21 uur, de Kunstblocktour start bij Witte de With om 19 uur.
lees meer
Z-Files, Kunst en de Stad
Foto's Z-Files #17: Frans de Wit
03/11/16
Twee monumentale werken van Frans de Wit in Rotterdam zijn recentelijk toegevoegd aan de collectie van Sculpture International Rotterdam. Daarom organiseerde SIR op 3 november een bustour langs deze werken. Z-Files #17 voerde langs Vierkant eiland in de plas en het windscherm aan het Calandkanaal. Bekijk de foto’s hier.
lees meer
nieuws
Gevelwerk Loeki Metz naar restaurateur
Werk tijdelijk verwijderd
In opdracht van Havensteder is vandaag het niet-getitelde gevelkunstwerk aan de Zomerhofstraat van Loeki Metz (1918-2004) tijdelijk verwijderd voor restauratie.
Vincent Petit, aannemer/ maker/ restaurateur voor speciale kunstconstructies voert de restauratie uit.
lees meer
optreden
Gabosingers
11/11/16
Iedere vrijdag, tussen 17:30 en 18:00 uur brengen muzikanten een korte lof- danwel klaagzang aan het titelloze werk van Naum Gabo voor de Bijenkorf aan de Coolsingel. Inmiddels zijn er plannen om het kunstwerk te restaureren. Go go Gabo!
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Aljaz Celarc - In Vivo
t/m 19/11/16
In 2015 kreeg Aljaz Celarc een O&O-bijdrage toegezegd voor In Vivo; de ontwikkeling van een land art kunstwerk met als uiteindelijk doel om een model van gletsjerijs te bewaren. Celarc presenteert dit project met de solotentoonstelling A Stalagmite for Sisyphus in C&H gallery in Amsterdam. Te zien tot en met 19 november.
lees meer
workshop
Bel's Kitchen
20/11/16
Wat hebben kunst en koken met elkaar te maken? Leer het in de workshop van beeldend kunstenaar Maarten Bel in TENT. De workshop is geïnspireerd op de populaire tv-programma’s Masterchef en Heel Holland Bakt. Kaarten zijn te koop via de website van TENT.
lees meer
Geld nodig voor een artistiek project of productie?
Art Office
Kunstenaars ingeschreven bij CBK Rotterdam en Rotterdamse kunstenaarsinitiatieven kunnen een aanvraag indienen voor een rentevrije lening bij CBK Fonds Kwadraat (eerstvolgende deadline 18/11/16). Ook bij Cultuur+Ondernemen kun je terecht voor een cultuurlening.
lees meer
event
Open Atelier Anouk Griffioen
24/11/16
Iedere donderdag is er in de Pauluskerk een Open Atelier. Een vaste kern van Pauluskerkbezoekers neemt dan deel aan dit atelier. Op donderdag 24 november verplaatst het Open Atelier zich éénmalig naar TENT, en is er gelegenheid om samen en met Anouk Griffioen aan een kunstwerk van houtskool op papier te werken.
lees meer
rondleiding
Neem een loopje met... Henk Schiffmacher
27/11/16
Op zondag 27 november geeft tattookunstenaar Henk Schiffmacher een gratis rondleiding door de solotentoonstelling Navigating the Imaginary van Anouk Griffioen. Deelname aan de rondleiding is gratis, aanmelden kan via office@tentrotterdam.nl.
lees meer
event
Debatnacht 2016
09/12/16
Discussieer mee met de opiniemakers van Nederland en Rotterdam tijdens de vele debatten op de Debatnacht. Dit jaar georganiseerd door Arminius, CBK Rotterdam, Chabot Museum, De Nieuwe Poort, Vers Beton, WORM e.v.a.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Gil & Moti - The Dutch Volunteers
t/m 01/01/2017
In 2013 kregen Gil & Moti een O&O-bijdrage voor hun project The Dutch Volunteers. Het verhaal over hun project werd opgetekend door Sandra Smets voor de O&O-publicatie die vorig jaar verscheen. Het project is nu te zien in het Nederlands Fotomuseum.
lees meer
tentoonstelling
Dolf Henkes Prijs 2016
15/12/16
De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Art Rotterdam.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*