bekijk de online versie

nieuwsbrief mei/juni 2016

Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940 en pop-up beeldenpark Uproot Rotterdam
woensdag 1 juni vanaf 16 uur: boekpresentatie en opening
lees meer
pop-up beeldenpark
Uproot Rotterdam
01/06/16 - 21/08/16
Beeldenpark Uproot Rotterdam is een project van Studio Makkink & Bey, en bestaat uit kunstwerken die tijdens de wederopbouw in de stad werden geplaatst. Ze werden speciaal voor Uproot Rotterdam als het ware ‘ontworteld’ uit hun buurten en wijken, en tijdelijk verplaatst naar het Museumpark. Het park is 24/7 toegankelijk, behalve tijdens De Parade.
lees meer
publicatie
Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940
verkrijgbaar vanaf 01/06/16
Dit 528 pagina’s tellende boek werd geschreven door Siebe Thissen (hoofd BKOR) en bevat een voorwoord van Sjarel Ex en een foto-essay van Otto Snoek. Op 1 juni is het boek verkrijgbaar voor de speciale prijs van € 35, daarna is het boek onder andere te koop in de TENT Book Shop (Witte de Withstraat 50), via www.japsambooks.nl en de betere boekhandel.
lees meer
event
Rotterdam en de Rivier
01/06/16, 20:00 uur
Op woensdag 1 juni gaan kunstenaars John Körmeling en Elian Somers, architect Iris de Kievith, fotograaf Hans Werlemann, artistiek leider van het theatercollectief Macabre Milou Brockhus en stedenbouwkundigen Riek Bakker en Dirk van Peijpe in gesprek met moderator Christine de Baan over de magie van de Maas. Voertaal Engels.
lees meer
Z-Files
#16: Gaten in de muur
04/06/16, 15:45 uur
Met trots presenteert BKOR in samenwerking met het AFFR de première van Gaten in de muur, een film over de bijzondere samenwerking tussen kunstenaars en architecten in de wederopbouwperiode. Z-Files #16 begint met een gesprek tussen Jord den Hollander (architect, filmmaker en oprichter van het AFFR) en de maker van de film, Jan Dirk Schouten (architect, Schouten Architecten). Locatie: Kriterion, bovenaan de Trap.
lees meer
rondleidingen
Nieuwe Coolsingel-tours
vanaf 05/06/16
Van maart tot en met september biedt Sculpture International Rotterdam nieuwe rondleidingen over de Coolsingel: de (verdwenen) historie van Rotterdam in 1000 meter straat, kunst en ornamenten. De tours worden geleid door architectuur-en kunstgids Marly Weemen (vrijdagen, 17:15 uur) of door kunstenaar Wim Konings (zondagen, 15:00 uur).
lees meer
rondleidingen en aanbieding
Language & Art gallery tour
08/06/16 en 10/06/16
Poetry International presenteert spoken word bij de expositie Utopian Dreams in TENT: waar kunstenaars en architecten hun dromen voor een nieuw Rotterdam in spectaculaire ontwerpen hebben gegoten, doen dichters dat met rake woorden. Speciale Poetry International aanbieding: Kies je favoriete dagen op www.poetry.nl, vul de code poetry5 in bij je betaling en krijg € 5,- korting per kaart.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Charlois Speciaal en Route du Nord
10/06/16 - 19/06/16
Charlois Speciaal is een nieuwe tiendaagse kunstmanifestatie in Rotterdam Zuid, en vindt plaats van 10 – 19 juni. Met lezingen, performances en pop-up exposities op bijzondere locaties op Zuid. In deze periode, in de weekenden, is ook Route du Nord te bezoeken. Anton Hoeksema (Art Office) stelde hiervoor een tentoonstelling samen in de Noordsingel Gevangenis.
lees meer
shop
Editie The Individual Parallel - Bilderberg Utopia
Willem Oorebeek
Willem Oorebeeks video-editie The Individual Parallel – Bilderberg Utopia (2015) maakte hij naar aanleiding van zijn voordracht over het gelijknamige kunstwerk dat hij realiseerde op de gevel van het Bilderberg Parkhotel.  De editie wordt aangeboden met certificaat van echtheid en beeldscherm in een handgemaakte doos.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
1970 - Met de cup op de kiek - 2016
16/06/16
In 1970 won Feyenoord als eerste Nederlandse voetbalclub op 6 mei de Europacup I. Supporters konden op de foto met de gewonnen cup. In 2016 heeft beeldend kunstenaar John Blaak in de hal van de Rotterdamse Schouwburg een aantal supporters van toen opnieuw met de cup gefotografeerd. De foto’s van de supporters uit 1970 zijn samen met die van 45 jaar later op de Mediawand van de Rotterdamse Schouwburg te zien.
lees meer
Z-Files XL
De unieke kunstverzameling van Rotterdam
19/06/16
Op 19 juni presenteren BKOR en Sculpture International Rotterdam in samenwerking met LAPS een extra lange editie van de Z-Files, in Het Nieuwe Instituut. Verschillende Rotterdammers met een bijzondere blik op kunst vertellen over ‘hun’ kunstwerk in de publieke ruimte. Met bijdragen vanJelle Reumer, Nicky Assmann, Nathalie Hartjes en anderen.
lees meer
Gabosingers
North Sea Round Town
24/06/16, 01/07/16, 08/07/16
Sculpture International Rotterdam brengt iedere vrijdag van 17:30 – 18 uur een eerbetoon en klaagzang aan het wereldberoemde beeld van Naum Gabo voor de Bijenkorf, om er extra aandacht op te vestigen. Tijdens North Sea Round Town, op 24 juni, 1 juli en 8 juli brengen jonge veelbelovende jazzmuzikanten bijzondere steunbetuigingen aan het beeld.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
NaferLovesYou Supermarket
t/m 30/07/16
De pop-up ruimte Nafer Loves You Supermarket is een project van beeldend kunstenaar Navin Thakoer, met een doorlopend programma van tentoonstellingen en events over de Rotterdamse undergroundscenes en immigrantenculturen uit de jaren ’80, ’90 en ’00. Het overzicht van het programma is te vinden op de speciale Facebook-pagina.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*