bekijk de online versie

nieuwsbrief mei 2017

nu online
CBK Rotterdam Jaaroverzicht 2016
In het jaaroverzicht is te zien en te lezen welke activiteiten in 2016 werden georganiseerd door de programma’s van CBK Rotterdam. Directeur Ove Lucas onderstreept in zijn voorwoord nog eens het belang van kunstenaars voor de stad:  “In een wereld die grote, vaak dramatische veranderingen doormaakt – op demografisch, technologisch, politiek, sociaal en economisch gebied – is het perspectief van de kunstenaar niet alleen welkom, maar zelfs broodnodig.” 
lees meer
BKOR
Gedicht van Jana Beranová terug op Plein 1940
Het 14 mei-gedicht van Jana Beranová (stadsdichter 2009-2010) is terug. Het gedicht werd aangebracht op het Maritiem Museum, en was enkele jaren afwezig.
Inmiddels is het, naar ontwerp van Bart Oppenheimer, op een groot oppervlak opnieuw aangebracht. Ieder jaar schrijft de stadsdichter van Rotterdam een gedicht voor de herdenking van het bombardement van Rotterdam.
lees meer
kunst in de openbare ruimte
Rotterdamse kunstwerken naar Art Zuid in Amsterdam
19/05/17 - 17/09/17
Van 19 mei tot 17 september 2017 vindt de vijfde Internationale Sculptuur Biënnale Amsterdam plaats: ART ZUID 2017. De manifestatie op de Apollolaan, de Minervalaan en de Zuid-As toont dit jaar zestig sculpturen. De kunstroute telt drie Rotterdamse kunstwerken, van Joost Baljeu, Piet Killaars en Gust Romijn die speciaal voor de gelegenheid zijn verplaatst.
lees meer
Art Office
Deadlines O&O-bijdrage en CBK Fonds Kwadraat
19/05/17
Ook in 2017 is het mogelijk om een lening af te sluiten via CBK Fonds Kwadraat, een samenwerking van CBK Rotterdam met Fonds Kwadraat: de deadline hiervoor is 19 mei. Op deze dag, om 23:00 uur sluit ook de tweede ronde van de Ontwikkelings- en Onderzoeksbijdrage van CBK Rotterdam. De voorwaarden voor beide regelingen zijn te vinden op Rotterdamsekunstenaars.nl.
lees meer
Off Screen #03 met Wendelien van Oldenborgh in WORM
25/05/17
Off Screen is hét podium voor Rotterdamse audio-visuele producties. Op 25 mei is Wendelien van Oldenborgh te gast aan tafel om te praten over haar presentatie Cinema Olanda (mogelijk gemaakt met een bijdrage van CBK Rotterdam) in het Rietveldpaviljoen op de Biënnale van Venetië. De presentatie van Off Screen #3 is in handen van Marieke van der Lippe en Christiaan van Schermbeek.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Route du Nord
25/05/17 - 28/05/17
Route du Nord is een nomadische kunsttentoonstelling in Rotterdam Noord. De Centrale expositie (aan de Vijverhofstraat) wordt dit jaar samengesteld door gastcurator Piet de Jonge. Ook dit jaar heeft het CBK Rotterdam verschillende beeldend kunstenaars uitgenodigd om onderdeel uit te maken van deze expositie. Met werk van Sander Bokkinga, Said Kinos en Nuno Viegas, Shafelly Snijders en Hester Terpstra (A Lightwork) en Mia Andrésen.
lees meer
Vrijdagavond = de Kunstavond
gratis, 18:00 - 21:00 uur
Iedere vrijdagavond, van 18.00 tot 21.00 uur is het Kunstavond! Bezoek gratis TENT, Witte de With Center for Contemporary Art, Showroom MAMA, V2_ Instituut voor de Instabiele Media en WORM. In TENT is Rotterdam Cultural Histories #10: Naum Gabo te zien. Om 19:00 uur start de Kunstblock Tour: Een high-speed rondleiding van 1 uur langs een aantal kunstinstellingen. Start: balie TENT/ Witte de With.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Les Petites Peurs
20/05/17 en 21/05/17
Tijdens de kunstroute South Explorer is in het Japans cultureel centrum Shofukan de expositie Les Petites Peurs te zien van de Rotterdamse kunstenaar S.P.A.M van Griensven. In een Wunderkammer, of rariteitenkabinet, is een grote verzameling van kleine levensechte dierfiguren te bewonderen. S.P.A.M van Griensven is in haar recente werk geïnspireerd door Japanse mythes waarin de vos een menselijke gedaante aanneemt.
lees meer
tentoonstelling
Rotterdam Cultural Histories #10: Naum Gabo
t/m 28/05/17
De 10e editie van Rotterdam Cultural Histories gaat over Naum Gabo. Het werk van deze Russisch-Amerikaanse kunstenaar (1890-1977) is te vinden aan de Rotterdamse Coolsingel. De tentoonstelling geeft een impressie van de geschiedenis van deze constructivistische sculptuur aan de hand van voorontwerpen, beeldmateriaal van de onthulling en documentatie.
lees meer
groepstentoonstelling en publieksprogramma
BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?
01/06/17
Het collectief Metro54 presenteert BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?, een multidisciplinaire groepstentoonstelling en publieksprogramma over de relatie tussen straatcultuur en architectuur in TENT Rotterdam. Metro54 nodigde architecten, designers, rappers, producers en kunstenaars uit om werk te tonen dat de relatie tussen architectuur en straatcultuur onderzoekt en verbeeldt.
lees meer
i.s.m. Poetry International
Poetry + Art Gallery Tour in TENT
02/06/17 en 03/06/17
Op vrijdag 2 juni en op zaterdag 3 juni dragen de dichters Mookie Katigbak, Cheri + Jefferson en de nog bekend te maken winnaar van de C’Buddinghprijs voor in TENT als afsluiting van de Poetry + Art Gallery Tour. De gratis tours starten om 13:30 uur bij het Ro Theater en leiden je via kunst en poëzie op verschillende plekken in de stad naar TENT, waar om 15:30 uur de voordrachten beginnen.
lees meer
Toonderbeeld is terug
locatie: bij de Markthal
Op dinsdag 2 mei – de 105de geboortedag van de in Rotterdam geboren striptekenaar Marten Toonder – keerde het ‘Toondermonument’ van de Artoonisten terug in de stad. Het werk, formeel getiteld Hommage Marten Toonder, werd tijdelijk opgeslagen in verband met werkzaamheden aan de ondergrondse fietsenstalling bij Station Blaak. Inmiddels is het opgeknapt door de firma Zuliani, teruggeplaatst en ludiek ingewijd door De Artoonisten.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*