bekijk de online versie

nieuwsbrief maart 2018

rondleiding in TENT
Neem een loopje met... Marieke van der Lippe
18/03/18, 14:00 uur
Op 18 maart geeft filmmaker Marieke van der Lippe om 14:00 een gratis rondleiding door de tentoonstelling In a World We Can’t See. Van der Lippe is zelf filmmaker, zowel autonoom als documentair, en is naast haar eigen beroepspraktijk ook organisator en presentator van het maandelijks filmprogramma: Off Screen in Worm.
lees meer
#mewe010
Me/We: monument voor seksuele diversiteit
t/m 20/03/18
Er komt een monument voor seksuele diversiteit in Rotterdam! In het Timmerhuis is op werkdagen een presentatie te zien over dit monument. Wil je dit project ondersteunen? Maak dan een selfie bij deze presentatie in het Timmerhuis en post deze op #MeWe010. Wie op 20 maart de meeste likes heeft ontvangt een leuke goodiebag.
lees meer
fietstours
Visuele Vrijplaatsen
23/03/18 en 06/04/18
Hoe markeren bewoners hun eigen ruimte in een stad die snel verandert, en hoe lang kunnen deze plekken blijven bestaan? Rotterdamse kunstenaar Niels Post neemt deelnemers mee naar visuele interventies en vrijplaatsen in Rotterdam, tijdens een fietstour die begint bij zijn werk op de Erasmusbrug. Hij geeft twee rondleidingen, op vrijdag 23 maart en vrijdag 6 april.
lees meer
#GoGoGabo
Gabo-etalage bij de Bijenkorf
t/m 22/03/18
In het kader van de voltooide restauratie van de Gabo is er in de etalage van de Bijenkorf tot en met 22 maart een tentoonstelling te zien die het verhaal van het kunstwerk vertelt: van de aankomst van het werk tot de uiteindelijke restauratie van dit geliefde constructivistische kunstwerk.
lees meer
herdenking
'Het Vergeten Monument'
31/03/18, 12:00 uur
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de wijken Bospolder en Tussendijken per abuis door de geallieerden werden gebombardeerd. Mathieu Ficheroux ontwierp een monument dat bestaat uit cijfers die tezamen de datum van het bombardement vormen. De herdenking vindt plaats bij dit monument op 31 maart om 12 uur.
lees meer
groepstentoonstelling
In a World We Can’t See
t/m 01/04/18
De tentoonstelling In a World We Can’t See bestaat uit nieuwe monumentale video-installaties door Margo Onnes en Arthur Kleinjan, en indrukwekkende multimedia presentaties door Ine Lamers en Anoek Steketee. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 1 april.
lees meer
TENT Welcomes
Extra Extra Night
06/04/18
Met een bijzonder live event viert Extra Extra de lancering van het tiende nummer van haar verleidelijke nouveau magazine erotique. Extra Extra is een multidisciplinair platform voor erotiek en cultuur dat het dagelijkse sensuele leven in de stad viert, met korte verhalen, beeldbijdragen en diepgaande interviews.
lees meer
Rotterdam Cultural Histories
The Temporary Autonomous Bureau
t/m 22/04/18
In Rotterdam Cultural Histories #13: The Temporary Autonomous Bureau is een tijdelijk archief in te zien met materiaal over het Poortgebouw aan de Maas. De bewoners, tevens studenten van de Master Experimental Publishing van het Piet Zwart Institute in Rotterdam doen in TENT ter plekke onderzoek naar de geschiedenis van dit historische gebouw.
lees meer
CBK R'dam maakt mogelijk
Efrat Zehavi - Anonymous Glossy
nu online
De Anonymous Glossy van de Rotterdamse kunstenaar Efrat Zehavi is een kunstproject vermomd als luxetijdschrift, vol faux-advertenties en portretten van Rotterdammers, die vertellen over hun ervaringen en verlangens. De Anonymous Glossy is nu ook te vinden op een speciale website. Het project kwam mede tot stand met een O&O-bijdrage.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*