bekijk de online versie

nieuwsbrief maart 2017

Opening
Julien Grossmann en Giuseppe Licari in TENT
16/03/17, 20:00 uur
Op donderdag 16 maart openen in TENT twee nieuwe tentoonstellingen: Customs and Claims van Julien Grossmann en Schlak van Giuseppe Licari in TENT. Beide tentoonstellingen zijn te zien tot en met 14 mei. Tijdens de opening zal DJ Love on the Beat plaatjes draaien.
lees meer
Z-Files en onthulling
Seven Tears - Susan Philipsz
23/03/17, 16:30 uur
Op donderdag 23 maart wordt een nieuw geluidskunstwerk van de Schotse kunstenaar Susan Philipsz onthuld op het plein onder de Erasmusbrug. Voorafgaand aan de onthulling vindt de 18e editie van de Z-Files plaats in Museum Boijmans Van Beuningen, met daarin een lezing en vraaggesprek met de kunstenaar.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Short Cut Tarwewijk
25/03/17, 14:00 uur
In Short Cut Tarwewijk lopen buurtbewoners en genodigden in een rechte lijn door Tarwewijk. De wandeling vertrekt op 25 maart om 14 uur op de hoek van de Mijnsherenlaan en de Dordtselaan en eindigt ter hoogte van de Pleinweg. De wandeling duurt ca 40 minuten. Kinderen zijn ook welkom.
lees meer
BLOG
Contrappunto
Giuseppe Licari
Giuseppe Licari verbleef in 2016 in Boise, Idaho in de Verenigde Staten waar hij zich concentreerde op zijn fascinatie voor de natuur en de invloed die mensen daarop uitoefenen. Zijn reis maakte hij met behulp van een O&O-subsidie van CBK Rotterdam. Op de blog vertelt hij meer over zijn verblijf in Boise.
lees meer
ArtTube
Anne Wenzel - Re-defining Balance
documentaire Marieke van der Lippe
Marieke van der Lippe maakte een documentaire (2016) over de totstandkoming van de acht meter hoge fontein, Re-defining Balance van Anne Wenzel voor de Rechtbank in Zwolle. De film, die te zien is op ArtTube, werd mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van CBK Rotterdam en de Rechtbank Overijssel.
lees meer
Tentoonstelling
Schlak
Guiseppe Licari
In de solotentoonstelling Schlak toont Guiseppe Licari zijn onderzoek naar de relatie tussen mens en natuur. In een van de belangrijkste wingebieden van de Europese staalindustrie verzamelde hij als een geoloog de gesteenten die als restproduct overblijven nadat het ijzer er met 1535˚C is uitgesmolten.
lees meer
Open call
Garage Café #3
06/04/17
Garage Rotterdam en de WdKA Fine Arts Department organiseren samen de 3e editie van het Garage Café, op donderdag 6 april bij Garage Rotterdam. Voor het Garage Café worden kunstenaars uitgenodigd nieuwe werken te presenteren, of (performance-)ideeën te testen voor een echt publiek. Stuur je voorstel voor 21 maart naar info@garagerotterdam.nl, o.v.v. Open Call.
lees meer
Tentoonstelling
Customs and Claims
Julien Grossmann
Sculpturale geluidswerken spelen een hoofdrol in deze eerste solotentoonstelling van Julien Grossmann in Nederland. Grossmann vormt muziekinstrumenten en geluidsapparatuur op ingenieuze wijze om, put uit geluidsopnames van begin 20e eeuw tot vandaag en legt verrassende verbanden met geschiedenissen van cultuur en globalisering.
lees meer
BLOG
HIER/DAAR
Vesta Kroese
Op de ventilatiegebouwen van de Maastunnel aan weerszijden van de Maas waren 5 jaar lang de woorden HIER en DAAR in neonlicht te zien. Het lichtwerk was een tijdelijke interventie op deze plek en is nu te zien in de tentoonstelling Onze Tunnel in de Kunsthal. Op de blog meer informatie over de geschiedenis en toekomst van dit bijzondere werk.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*