bekijk de online versie

nieuwsbrief maart 2016

Event
Museumnacht Rotterdam
5/03/2016
Op zaterdag 5 maart openen musea en culturele instellingen in de stad in de avond hun deuren. In TENT zijn twee tentoonstellingen bekijken: de groepstentoonstelling Spending Quality Time with My Quantified Self en The Back Room – Paul Beckman: het eerste deel van een samenwerking tussen TENT en Museum Boijmans Van Beuningen.
lees meer
Tour
De Coolsingel als Monument
6/03/16 en 20/03/16
Op zondag 6 en zondag 20 maart biedt Sculpture International Rotterdam weer een rondleiding over de Coolsingel met architectuurgids Marly Weemen. Centraal in deze wandeling staan de topstukken uit de collectie van SIR met onder meer wederopbouwkunst, architectuur en tientallen ornamenten.
lees meer
75 jaar wederopbouw
CBK Rotterdam viert Kunst en de Stad
voorjaar 2016
CBK Rotterdam viert mee met Rotterdam Viert De Stad, met onder andere een grote binnententoonstelling, een pop-up buitententoonstelling, een boek over de beeldengeschiedenis van Rotterdam, Z-Files XL en het licht-event Mapping Rotterdam. De evenementen vinden plaats in het voorjaar van 2016.
lees meer
RTV Rijnmond
Wat zie jij?
Kunst kijken met kinderen
In het televisieprogramma Wat zie jij? op RTV Rijnmond gaat programmamaker Ian Pieters met een aantal kinderen langs de wederopbouwkunst in Rotterdam. De afleveringen worden iedere woensdag uitgezonden. De serie wordt mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam.
lees meer
Event
Pak een stoeltje met... Noor Mertens
9/03/2016
Noor Mertens is conservator bij Museum Boijmans Van Beuningen, en stelde de tentoonstelling The Back Room – Paul Beckman samen. Op woensdag 9 maart (om 12:30 uur) vertelt ze in een half uur over het leven van Paul Beckman, aan de hand van opmerkelijke anekdotes en de meubelsculpturen uit de tentoonstelling in TENT.
lees meer
Deadline
CBK Fonds Kwadraat
11/03/2016
Kunstenaars ingeschreven bij CBK Rotterdam kunnen een aanvraag indienen voor een rentevrije lening. Met CBK Fonds Kwadraat wordt beeldend kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven de mogelijkheid geboden om nieuw werk of projecten te ontwikkelen, uit te voeren en te presenteren.
lees meer
Onthulling en Z-Files
Z-Files #14: Louis Davids en het Joods verleden van Rotterdam
24/03/2016
Het herplaatste en deels gerenoveerde monument voor Louis Davids wordt op 24 maart om 16:00 uur onthuld voor het Timmerhuis. Aansluitend aan deze onthulling een speciale editie van de Z-Files over deze bekende Rotterdamse zanger, de kunstenaar Mathieu Ficheroux en over de Joodse buurt in Rotterdam.
lees meer
Investeringsbijdrage
Radix Morgana
Trompenburg
Eind maart start kunstenaar Egied Simons met de uitvoering van een project voor opdrachtgever Trompenburg Tuinen & Arboretum. In het arboretum zal Simons een aantal installaties maken waarin de wortelgroei van verschillende planten zichtbaar wordt. Vanaf mei zijn de eerste resultaten te zien.
lees meer
Event
Therapy Session
24/03/2016
In een intensieve sessie met lezingen, performances en een waterklankenconcert ontleden kunstenaars, denkers en publiek op donderdagavond 24 maart de wisselwerking tussen het menselijk lichaam en digitale technologie in het event Therapy Session, vanaf 20:00 uur bij TENT.
lees meer
Lezing
Z-Files #15: Bild, oder...?
31/03/2016
SIR presenteert een nieuwe video-editie van Willem Oorebeek, die hij baseerde op de 604 mogelijke betekenissen van The Individual Parallel – Bilderberg Utopia. Het werk in oplage wordt op 31 maart gepresenteerd in het Bilderberg Parkhotel; aansluitend vertelt Oorebeek in de lezing ‘Bild, oder…?’ over zijn eigen rol als kunstenaar in de publieke ruimte.
lees meer
Licht Event
Mapping Rotterdam
7/04/2016 - 9/04/2016
In het kader van Rotterdam Viert de Stad worden twee wederopbouwkunstwerken op een bijzondere manier belicht. Hugo Vrijdag ontwikkelde een projectie voor de Nieuwe Delftse Poort (1995) van Cor Kraat, en Afterlight wekt De Vogels van Jan Bezemer weer tot leven. De projecties zijn drie avonden te zien.
lees meer
Deadline
Nieuwe ronde O&O-bijdrage
13/05/16
Binnenkort worden de toekenningen voor de eerste O&O-ronde van 2016 bekend gemaakt. De regeling Ontwikkeling- en Onderzoekssubsidies is erop gericht een impuls te geven aan onderzoek en verdieping, zodat bestaande kunstenaarspraktijken zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun zichtbaarheid wordt vergroot. De 2e ronde van dit jaar sluit op 13 mei.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*