bekijk de online versie

juni 2019

Zien en doen
We staan aan het begin van de zomer en dat betekent dat er weer genoeg te zien en te doen is in Rotterdam. Aanstaande zaterdag wordt het nieuwe werk de UI ingewijd in de prachtige volkstuin van VTV Blijdorp. Op 13 juni is Z-Files #24 in MONO. Deze editie van Z-Files gaat over de Tuin van Noord én over hergebruik van materialen in kunst en architectuur. In TENT kan je op 19 juni terecht voor een dubbele performance; Opera of Things & How we learn the old songs. Wil je kunst in de publieke ruimte ontdekken? Deze zomer kan je mee met gratis kunstwandelingen; Friday Night en Sunday Morning Art Walks.

Science Gallery Rotterdam nodigt kunstenaars uit een ​​dialoog aan te gaan over biomedische wetenschap, kunst, technologie en maatschappij voor de eerste tentoonstelling in het Erasmus MC. De open call sluit op 1 juli. Tot slot starten CBK Rotterdam, Stichting Root Rotterdam, Art23 Contemporary Art Gallery een residency-programma bij Art23 in Guangzhou (Volksrepubliek China).
Z-Files #24 – kunst en de stad
#CBKRDAMTIPT
Op 13 juni aanstaande staat Z-Files #24 in het teken van de transformatie van de voormalige gevangenis aan de Noordsingel tot een bijzonder woongebied: Tuin van Noord. Z-Files zijn lezingen, presentaties en excursies die CBK Rotterdam (BKOR en Sculpture International Rotterdam) organiseert over kunst en de stad. Deze editie van Z-Files gaat over de Tuin van Noord én over hergebruik van materialen in kunst en architectuur. Presentator Ingeborg Absil gaat in gesprek met tien beeldend kunstenaars: wie zijn zij, wat maken ze en welke visie hebben ze op hergebruik?

Wanneer: donderdag 13 juni 2019
Waar: MONO, Vijverhofstraat 15 (het ‘Gele Gebouw’)
Toegang: gratis
lees meer
tour
Friday Night Art Walks
21/06/19 en 05/07/19
Kom en ga mee met de gratis kunstwandeling en kijk met andere ogen naar de stad. Kunst is écht overal! Tijdens de Friday Night Art Walk wordt je meegenomen op jacht naar de veelzijdige hedendaagse publieke kunst op straat, de urban culture en toffe lokale initiatieven. Een speciale gast draagt bij aan het gesprek onderweg.

Deze tour is een samenwerking tussen CBK Rotterdam en Art Index Rotterdam tijdens De Kunstavond.
lees meer
tour
Sunday Morning Art Walks
09/06/2019 en 14/07/19
Start je zondag met een ontbijt bij King Kong Hostel en ontdek kunst in de publieke ruimte, urban culture en lokale initiatieven. Op zondag 9 juni is de gratis toegankelijke Sunday Morning Art Walk.

Deze tour is een samenwerking tussen CBK Rotterdam en Art Index Rotterdam.
lees meer
inwijding
UI in VTV Blijdorp
08/06/19
VTV Blijdorp is een prachtig volkstuin-complex in Overschie-oost. Sinds kort is de ingang ervan verrijkt met een kunstwerk bestaande uit een pergola met daarop een UI. De UI is een typerend gewas voor de volkstuin: eetbaar, eenvoudig en mooi van vorm. Deze UI is iets meer dan een halve meter hoog en gemaakt van gekleurd perspex. De vorm heeft een haast iconisch karakter.

Op zaterdag 8 juni 2019 wordt de UI op de pergola ingewijd om 14.00 uur door Jan Wielaard, voorzitter van VTV Blijdorp. Iedereen is van harte welkom!
performance
Opera of Things & How we learn the old songs
19/06/19
Op woensdag 19 juni geeft Jasna Veličković haar allerlaatste performance Opera of Things bij TENT, op haar instrument the Velicon. De titel van dit werk verwijst naar het ‘internet der dingen’, waarin alledaagse voorwerpen zoals een lamp of een thermostaat met het internet verbonden zijn en tijdens deze performance een stem krijgen. Ook Paul Elliman is aanwezig voor zijn performance How we learn the old songs. Een kleine groep zangers zal proberen het geluid van aanstormende hulpvoertuigen, zoals politiewagens, brandweerauto’s en ambulances na te bootsen, inclusief de associaties met macht en autoriteit die dit geluid oproept.
lees meer
open call
(UN)REAL
sluitingsdatum 1 juli, 2019
Science Gallery Rotterdam nodigt wetenschappelijk onderzoekers, kunstenaars en ontwerpers uit een ​​dialoog aan te gaan over biomedische wetenschap, kunst, technologie en maatschappij door projecten voor te stellen voor de eerste tentoonstelling in het Erasmus MC. Het thema is (UN)REAL verwijst naar hoe ons concept van ‘het echte’ verandert wordt door ontwikkelingen in biomedisch onderzoek en nieuwe digitale technologieën, zoals virtual reality en sociale media.
lees meer
residency
Residency Guangzhou 2019
Stichting Root Rotterdam, Art23 Contemporary Art Gallery en CBK Rotterdam starten in 2019 een residency-programma bij Art23 in Guangzhou (Volksrepubliek China). Aan de residency is ook een tentoonstelling verbonden. Tijdens de verblijfsperiode wordt de tentoonstelling in samenwerking met curator Angela Li ontwikkeld. Art23 is een tentoonstellingsruimte opgezet met als doel internationale uitwisselingen te bevorderen en (internationale) hedendaagse kunst in China te promoten.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*