bekijk de online versie

nieuwsbrief juni 2017

educatie
Frame the Artist
16/06/17 - 18/06/17
Vanaf vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni vindt de tentoonstelling Frame the Artist plaats in TENT. De tentoonstelling is een presentatie van het werk van studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam die bij kunstenaars en vormgevers op atelierbezoek gingen om van hen film- en fotografieportretten te maken.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Tentoonstelling in het GRENZHAUS
20/06/17
Het GRENZHAUS is een modulaire ontmoetingsruimte van de Duitse architect Benedict Esche. Op Wereldvluchtelingendag staat het GRENZHAUS de hele dag op het Schouwburgplein, en is er een tentoonstelling te zien met werk van Peter Koole, Harry Man, Stacii Samidin, Jonas Staal en Veldwerk. Dit project kwam tot stand in samenwerking met het Goethe-Institut, Museum Rotterdam, de Pauluskerk en Theater Rotterdam.
lees meer
CBK R'DAM tipt
Lezing Auke de Vries: Ruimte en Schaal
22/06/17 in Het Nieuwe Instituut
Op 22 juni geeft Auke de Vries een lezing in Het Nieuwe Instituut. Op deze avond heeft u de gelegenheid om Auke de Vries zelf te horen spreken over zijn werkwijze. ‘Ruimte’ is de rode draad in zijn oeuvre; hoe hij de ruimte hanteert, ‘aanraakt’ en daardoor definieert. In deze lezing komen belangrijke beelden in de openbare ruimte aan bod, zoals het Maasbeeld in Rotterdam en Gelandet in Berlijn.
lees meer
wederopbouwkunst en hedendaagse kunst
Lezing in De Bijenkorf
23/06/17, 19:00 - 21:00 uur
Op de twee laatste vrijdagen van juni (Architectuurmaand) worden in het atrium van de Bijenkorf lezingen gehouden. Op 23 juni vertellen Siebe Thissen (hoofd BKOR), Marjolijn van der Meijden (projectleider BKOR) en Dees Linders (hoofd Sculpture International Rotterdam) over het behoud van de wederopbouwkunst en de huidige kunst aan de Coolsingel.
lees meer
Kunstavond in het Witte de Withkwartier
iedere vrijdagavond
Iedere vrijdagavond zijn de Kunstblockinstellingen gratis geopend tussen 18 en 21 uur. Bezoek TENT, MAMA, V2, WORM en Witte de With of neem de Kunstblocktour: Een 1 uur durende tour waarin je in high speed kennismaakt met deze kunstinstellingen. Deelname aan de tour is gratis, reserveren is niet nodig. Start: balie TENT/ Witte de With Center for Contemporary Art om 19.00 u.
lees meer
BLUEPRINT randprogramma
Takeover #1: Concrete Blossom
30/06/17
Op vrijdag 30 juni organiseert Studio Narrative een speciaal event dat de kunst van de takeover viert en ruimte opeist en herdefinieert. Dit event is samengesteld door Malique Mohamud. Concrete Blossom is de overkoepelende naam van een serie evenementen die culturele diversiteit binnen media, cultuur en de samenleving als geheel centraal stelt.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Beeldentuin op het dak van de Bijenkorf
nog 2 weekends
In het kader van Rotterdam Architectuurmaand en op initiatief van de Rotterdamse Dakendagen is er een beeldentuin aangelegd op het dak van De Bijenkorf. In de beeldentuin is een unieke verzameling vroege wederopbouwkunstwerken te zien. Het dak is te bezoeken tijdens de openingstijden van De Bijenkorf Rotterdam.
lees meer
Rotterdam Cultural Histories
Disclaim the street
t/m 27/08/17
In Rotterdam Cultural Histories #11: Disclaim the street schetst Navin Thakoer een beeld van de geschiedenis van de Rotterdamse hiphopcultuur. Thakoer maakte de discussie rondom hiphop en haar erfenissen zichtbaar door een oproep op sociale media te plaatsen en te vragen: Wie zijn de legendarische Rotterdamse hiphoppers en waarom?
lees meer
multidisciplinaire groepstentoonstelling
BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this?
t/m 27/08/17
BLUEPRINT: Whose urban appropriation is this? is een multidisciplinaire groepstentoonstelling over de relatie tussen straatcultuur en architectuur in TENT Rotterdam. Metro54 nodigde architecten, designers, rappers, producers en kunstenaars uit om nieuw en bestaand werk te tonen over de soms stormachtige relatie tussen architectuur en straatcultuur.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Carina Hesper wint European Design Award
Carina Hesper ontving een lening via het CBK Fonds Kwadraat voor haar project Like a Pearl in my Hand. Onlangs won ze voor dat project de European Design Awards. Hesper maakte in China indringende foto’s van blinde en slechtziende weeskinderen. In Like a Pearl in my Hand bedekte ze deze portretten met een zwarte warmte gevoelige inkt. De inkt wordt transparant omstreeks 20 graden waardoor de foto’s pas zichtbaar worden dankzij de warmte van onze handen.
lees meer
tentoonstelling
TENT Welcomes... PZI Master of Education Graduation
06/07/17 - 09/07/17
Vanaf donderdag 6 juli tot en met zondag 9 juli presenteren studenten Master of Education hun eindexamenwerk, onder de titel Act Otherwise. De opening vindt plaats op 6 juli van 18.00 – 21.00 uur in TENT.
lees meer
nu online
Jaaroverzicht 2016
In het jaaroverzicht is te zien en te lezen welke activiteiten in 2016 werden georganiseerd door de programma’s van CBK Rotterdam. Directeur Ove Lucas onderstreept in zijn voorwoord nog eens het belang van kunstenaars voor de stad: “In een wereld die grote, vaak dramatische veranderingen doormaakt – op demografisch, technologisch, politiek, sociaal en economisch gebied – is het perspectief van de kunstenaar niet alleen welkom, maar zelfs broodnodig.”
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*