bekijk de online versie

nieuwsbrief juli/augustus 2016

Komend weekend is het weer tijd voor het Rotterdamse Zomercarnaval, met een bijzondere bijdrage van TENT & de Kunsthal. In TENT zijn deze zomer bovendien vier tentoonstellingen te zien. Ook worden er in het tijdelijke beeldenpark Uproot Rotterdam veel activiteiten georganiseerd; door buren, nieuwe generaties ontwerpers en kunstenaars én door bewoners van de wijken van de ontwortelde beelden. Lees het allemaal in onze goedgevulde nieuwsbrief!
Tentoonstellingen in TENT
Nu te zien
t/m 18/09/16
In TENT zijn deze zomer vier tentoonstellingen te zien; de groepstentoonstelling Optic Mountaineering met werk van 13 kunstenaars die werkten in residencies in Rotterdam en Basel; de video-installatie Happyland van de Authentic Boys; audio-visueel afstudeerwerk in de TENT Academy Awards 2016 en The Back Room- Arie de Groot.
lees meer
Uproot Rotterdam
Graduate Residency: Mat Do
25/07/16 - 29/07/16
De tweede gast in het Afstudeerdersverblijf in het pop-up beeldenpark is beeldend kunstenaar Mat Do. Hij studeerde af aan het Piet Zwart Instituut en zet zijn afstudeerproject voort tijdens zijn residency; vrijdag 29 juli deelt hij de resultaten. Bekijk het hele Graduate Residency programma op de pagina van Uproot Rotterdam.
lees meer
Uproot Rotterdam
Uprooted Neighbours: 4salsa
29/07/16, 19:00-21:00 uur
Een aantal lokale verenigingen en bedrijven afkomstig uit de buurten waar de kunstwerken zijn ontworteld organiseren activiteiten rondom de tentoongestelde beelden. Op vrijdag 29 juli zijn er dansrepetities door Dansschool 4Salsa uit Hoogvliet. Bekijk het hele Uprooted Neighbours programma op de pagina van Uproot Rotterdam.
lees meer
straatparade
TENT & Kunsthal in Rotterdams Zomercarnaval
30/07/16 - 31/07/16
TENT neemt samen met de Kunsthal deel aan de straatparade van het Rotterdamse Zomercarnaval. Kunstenaar Mette Sterre, het kunstenaarsduo Klaar van der Lippe & Bart Stuart en de jonge deelnemers van de Instituto Buena Bista Summerschool werken deze zomer samen met Tirzo Martha en David Bade aan een artistieke praalwagen.
lees meer
Uproot Rotterdam
Uprooted Neighbours: Mister Dutch
04/08/16, 13:30 uur
Een aantal lokale verenigingen en bedrijven afkomstig uit de buurten waar de kunstwerken zijn ontworteld organiseren activiteiten rondom de tentoongestelde beelden. Op 4 augustus organiseert Mister Dutch B.V. uit Pendrecht een taaltraining in het beeldenpark. In deze taalcursus kunnen gasten aanschuiven voor een les Nederlandse taal.
lees meer
Shared Space TENT
Rotterdam Cultural Histories #8: Hard Werken
te zien t/m 04/09/16
Rotterdam Cultural Histories #8 toont alle edities, foto’s en ander archiefmateriaal van het roemruchte tijdschrift Hard Werken. Hoewel er maar tien nummers van dit culturele tijdschrift verschenen in de periode 1979 – 1982, heeft het een grote invloed gehad op een hele generatie grafische vormgevers in Nederland en in het buitenland.
lees meer
educatie
TENT x Tate Collective
10/08/16 - 19/08/16
TENT en Tate Modern werken samen met jongeren en kunstenaars uit Rotterdam en Londen in een intensief uitwisselingsproject: TENT x Tate Collective. Hierin worden verschillende dimensies van ‘uitwisseling’ verkend: wat betekent uitwisseling in culturele productie, en in geografische, stedelijke en institutionele kaders?
lees meer
All You Can Art
David Bade & Tirzo Martha
21/08/16
Het 10-jarig bestaan van Instituto Buena Bista (IBB, Curaçao) wordt in de Kunsthal Rotterdam gevierd met een zomertentoonstelling én atelier voor talentvolle jongeren. In het beeldenpark van Uproot Rotterdam realiseerden IBB-initiatiefnemers en beeldend kunstenaars David Bade en Tirzo Martha een sculptuur. Hun project wordt op 21 augustus afgesloten met een presentatie van de Summerschoolresultaten en nieuwe kunstwerken.
lees meer
O&O-regeling
Toekenningen en deadline 3e ronde
09/09/16
In de tweede ronde van de O&O-regeling 2016 zijn in totaal 18 aanvragen gehonoreerd voor een totaalbedrag van € 101.575,00. De deadline voor de derde ronde sluit op vrijdag 9 september om 23:00 uur. Kunstenaars die vragen hebben over hun aanvraag kunnen zich inschrijven voor het spreekuur met het Art Office op 30 en 31 augustus, er zijn nog enkele plekken vrij.
lees meer
Uproot Rotterdam
Finissage
21/08/16, vanaf 17:30 uur
Zondag 21 augustus is de laatste dag van het pop-up beeldenpark Uproot Rotterdam. U bent van harte welkom voor een afsluitend hapje en drankje tussen de beelden in het Museumpark. Na de 21e keren de ontwortelde beelden terug naar hun oorspronkelijke locaties.
lees meer
online
Rotterdamse kunst in Lonely Planet
Rotterdam is an open-air gallery of modern and contemporary art
In juli besteedde de website van Lonely Planet aandacht aan de collectie kunst in de openbare ruimte van Rotterdam; met vermeldingen van o.a. De verwoeste stad, Erasmus en Sylvette. Meer (Nederlandstalige) informatie over deze beelden is natuurlijk te vinden op de websites van Sculpture International Rotterdam en BKOR.
lees meer
CBK R'DAM maakt mogelijk
Tentakel
14/08/16 - 25/09/16
Deze zomer brengt Tentakel leven in de brouwerij op diverse pleinen van Rotterdam. Tentakel toont spannende bouwsels, interactieve sculpturen, workshops en theatervoorstellingen door eigentijdse kunstenaars en makers, voor jong én oud. Het Tentakel Festival vindt op acht woensdagmiddagen plaats op verschillende locaties in Rotterdam.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*