bekijk de online versie

Nieuwsbrief juli/augustus 2018

#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
Op onze social media kanalen (Instagram en Facebook) gebruiken we regelmatig de hashtag #CBKRDAMMAAKTMOGELIJK om te laten zien welke kunstprojecten financieel worden ondersteund door CBK Rotterdam. Dit doen we met bijdragen aan projecten in de openbare ruimte (zoals de recente blauw-groene ingreep op het Prins Alexanderplein), of met onze Ontwikkeling- en Onderzoekssubsidies, bijdragen Buitenland, en Investeringsbijdragen. In deze nieuwsbrief lees je over nieuwe toekenningen en over de projecten die we de komende tijd organiseren. Vergeet vooral niet om voor 16 september een kijkje te nemen bij Solid, Liquid, Vapour – of neem voor het einde van de zomervakantie je (klein)kinderen, neefjes, nichtjes en buurkinderen mee om mee te denken, te kijken en te doen bij het bijbehorende laboratorium-voor-kinderen, Atelier Weerzien.
tentoonstelling & workshops
TENT Welcomes DIVERGE
t/m 27/07/18
DIVERGE is een multimediakunstfestival met muzikanten, denkers en makers die buiten de mainstream opereren. DIVERGE, als onderdeel van Rotterdam Unlimited Festival, vraagt zich af wat het betekent om af te wijken van de heersende cultuur? Wat kunnen we leren van gemeenschappen die zich buiten de gangbare normen staande houden? Klik door voor alle workshops en events!
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
Toekenningen in de 2e O&O-ronde 2018
In de tweede ronde van de O&O-regeling 2018 zijn aanvragen gehonoreerd van Niels Bekkema, Sjoerd Westbroek, Wouter Venema, Pavel van Houten, Katherina Heil, Jan Adriaans, Ash Kilmartin, Laurens Stok, Antye Guenther, Annemieke Schoenmaker en Alex Jacobs, Abigail Prade, Viktor Timofeev, Jasper Griepink, Eva Olthof, Daniel Jacoby, Zhou Junsheng en Julien Grossmann.
lees meer
educatie / Jeugd Vakantiepaspoort
Atelier Weerzien
t/m 26/08/18
In Atelier WeerZien krijgen kinderen van 4 – 99 jaar de ruimte en de vrijheid om net als kunstenaar Esther Kokmeijer het element water in vaste, vloeibare en dampende vorm te onderzoeken en ermee te experimenteren. Daarnaast worden kinderen uitgedaagd om met elkaar na te denken, te discussiëren en te filosoferen over thema’s als klimaat(verandering), duurzaamheid en de invloed van de mens op natuur.
lees meer
tentoonstelling
Rotterdam Cultural Histories #14: de revolutie van mei 1969
t/m 02/09/18
Rotterdam Cultural Histories is een samenwerkingsproject tussen Witte de With Center for Contemporary Art en TENT, dat te zien is op de eerste verdieping van hun gedeelde pand. De 14e editie van Rotterdam Cultural Histories gaat over hoe de Rotterdamse kranten bericht gaven over internationale en lokale gebeurtenissen die plaatsvonden in mei 1968.
lees meer
videokunstfestival
TAA in KINO
08/09/18
De TAA, de filmcompetitie voor pas afgestudeerde kunstacademiestudenten, keert dit jaar weer terug als videokunstfestival in KINO Rotterdam. Op zaterdag 8 september wordt vanaf 13­.00 uur het beste op audiovisueel gebied uit Nederland en gastland Groot-Brittannië getoond in de zalen van KINO,
lees meer
#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
Residency in Trompenburg
opening: 09/09/18
Iedere zomer verblijft een kunstenaar in de tuinen van Trompenburg. Van 1 mei tot en met 30 september 2018 valt de beurt aan Antoinet Deurloo. Als artist in residence werkt zij tussen mei en september 2018 aan haar kunstproject Vanuit een ander perspectief. Op 9 september opent een overzichtstentoonstelling met haar nieuw gemaakte werken. Dit kunnen tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties of interventies worden.
lees meer
solotentoonstelling
Solid, Liquid, Vapour - Esther Kokmeijer
t/m 16/09/18
In haar eerste grote solotentoonstelling doet Esther Kokmeijer verslag van haar wereldwijde onderzoek naar beschermd Antarctisch ijs, pogingen tot weersbeïnvloeding en de zeevaarders van de Marshalleilanden. De tentoonstelling bestaat onder andere uit levende rupsen en vlinders, een iglo van airconditioners, en een indrukwekkende film van het poolijs.
lees meer
Paleis Maashaven
Nu in de tuin van de Cultuurwerkplaats
ma - vr, 11:30 - 16:00 uur
Sinds de opening van Paleis Maashaven op 31 mei zijn de drie kunstwerken The Husband of the Doll van Thom Puckey, Monsieur Jacques van Oswald Wenckebach en De Knoop van Shinkichi Tajiri te zien in de semi-openbare binnentuin van de Cultuurwerkplaats Tarwewijk (Cillershoekstraat 1). De binnentuin is geopend op werkdagen tussen 11:30 en 16.00 uur (van april t/m oktober).
lees meer
blog
Kunstenaar onbekend?
Op onze blog is nu het verhaal te lezen van de speurtocht naar de kunstenaar van een onbekend kunstwerk. Een oproep op Facebook leidde ons naar een bijzonder verhaal waarin de experimentele kunstafdeling van de ‘Delfts Blauw’-fabriek, beter bekend als De Porceleyne Fles, in de jaren 50 van de vorige eeuw een belangrijke rol speelt.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*