bekijk de online versie

nieuwsbrief januari 2016

Nederlandse première
DOG, Erik van Lieshout
27/01/2016, 17 uur
Met trots presenteert TENT de Nederlandse première van DOG, de nieuwe video-installatie van kunstenaar Erik van Lieshout in de Pauluskerk. Sjany Middelkoop, adjunct directeur en vluchteling-medewerker van de Pauluskerk, en Mariette Dölle leiden de avond in. De film draait t/m 7/02.
lees meer
Lang weekend langer open
Nicky Assman, Radiant
28/01/2016 - 31/01/2016
Ter gelegenheid van het eerste IFFR weekend en het laatste weekend van de tentoonstelling van Nicky Assmann is TENT een lang weekend langer open. Van donderdag t/m zondag is Radiant tot 21 uur te bezoeken. Radiant wordt afgesloten met het speciale event Liquid Sold; de première van Assmanns samenwerkingsproject met Joris Strijbos.
lees meer
75 jaar wederopbouw
CBK Rotterdam viert Kunst en de Stad
voorjaar 2016
CBK Rotterdam viert mee met Rotterdam Viert De Stad, met onder andere een grote binnententoonstelling, een pop-up buitententoonstelling, een boek over de beeldengeschiedenis van Rotterdam, Z-Files XL en het licht-event Mapping Rotterdam. De evenementen vinden plaats in het voorjaar van 2016.
lees meer
Art Office
Nieuw Commissielid
O&O-regeling
Sinds januari 2016 is beeldend kunstenaar Tonio de Roover het nieuwe commissielid voor de beoordeling van de O&O-bijdragen. De andere leden van de commissie zijn Julia Geerlings, Frans van Lent, Anja Novak en Joep Overtoom. De Roover woont en werkt in Rotterdam. Dit jaar zijn er nog twee O&O-aanvraagrondes.
lees meer
Openingen
TENT tijdens Art Rotterdam
11/02/2016, 20 uur
Op de eerste dag van Art Rotterdam openen in TENT twee nieuwe tentoonstellingen: Spending Quality Time With My Quantified Self en The Back Room: Paul Beckman, het eerste deel van een nieuwe samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen.
lees meer
Open Call
Gastatelier Bazel
Deadline: 27/02/2016
Ook dit jaar bieden CBK Rotterdam en Stichting Kaus Australis in samenwerking met Atelier Mondial de mogelijkheid voor een artist-in-residency van 6 maanden in Bazel, Zwitserland. In 2015 verbleven Gil & Moti in een van de gastateliers van Atelier Mondial.
lees meer
Tentoonstellingen
Rotterdamse Kunstenaars Exposeren
Art Office
Op de website Rotterdamsekunstenaars.nl vind je een overzicht van exposities van Rotterdamse beeldend kunstenaars die nu of binnenkort zijn te bezichtigen. Het overzicht is gebaseerd op informatie die de bij CBK Rotterdam ingeschreven beeldend kunstenaars zelf bijhouden via deze website.
lees meer
Interview
De Opbouwwerkers
Nieuwe video op BKOR.nl
Dit jaar viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie. Open Rotterdam ging met Siebe Thissen (hoofd BKOR) naar Pendrecht om De Opbouwwerkers te bekijken. De twee beelden van Koos van Vlijmen werden in 1941 na het bombardement bij de noodwinkels op de Coolsingel geplaatst. In 1956 zijn ze naar Pendrecht verhuisd.
lees meer
Nieuws
Henry Moore's Wall Relief no. 1
Teruggeplaatst op FIRST
De muur van Moore is weer te vinden op zijn oorspronkelijke plek, op het Weena. Het werk is inmiddels ingebed in de gevel van het gebouw ‘First’ dat later dit jaar opgeleverd wordt. Op de website van Sculpture International Rotterdam is meer informatie te vinden over dit gevelreliëf.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*