bekijk de online versie

nieuwsbrief december 2017

CBK R'dam maakt mogelijk
Midwinter Scheepshoornconcert
15/12/17
In Rotterdam wordt de winterwende gevierd met midwinterhoornblazers, scheepshoorns en glühwein tijdens het Midwinter Scheepshoornconcert van Off Blaak Vrijhaven, een programma van CBK Rotterdam en Bureau Binnenstad dat de culturele dynamiek rondom de Wijnhaven wil verhogen. Vanaf 17:00 uur.
lees meer
CBK R'dam maakt mogelijk
Efrat Zehavi - Anonymous Glossy
presentatie 15/12/17
Vanavond presenteert de Rotterdamse kunstenaar Efrat Zehavi haar Anonymous Glossy, een kunstwerk vermomd als luxetijdschrift. Deze beeldrijke glossy staat vol faux-advertenties en portretten van Rotterdammers, die vertellen over hun ervaringen en verlangens. Deze presentatie is onderdeel van het levendige publieksprogramma dat parallel aan de groepstentoonstelling Going Back to Forget plaats vindt.
lees meer
TENT Welcomes...
Peter Fengler wint MK Award
t/m 17/12/17
Op 1 december ontving Peter Fengler uit handen van juryvoorzitter Reyn van der Lugt de MK Award. De prijs  is vernoemd naar galerie-houders Emmo Grofsmid (1951-2011) en Karmin Kartowikromo (1948-2011) van de MK Galerie. Werk van Fengler en de andere genomineerden, Saskia Janssen en Ad de Jong is nog te zien tot 17 december in de gym in TENT.
lees meer
familieworkshop
Studio Luisterbuis met RoosWiesBlauw
28/12/17
Tijdens de kerstvakantie is de succesvolle workshop van Studio Luisterbuis eenmalig voor iedereen toegankelijk in TENT. Studio Luisterbuis is een opnamestudio voor alle leeftijden, midden in de tentoonstellingsruimte van TENT. Tijdens de workshop bekijken en bevragen de deelnemers de tentoonstelling Going Back to Forget. Hierna ga je zelf aan de slag met een bijzonder verhaal in de workshop Studio Luisterbuis van kunstenaarsduo RoosWiesBlauw.
lees meer
video-installatie
Nicola Unger - Transmission – Symmetries in Fate
05/01/17
Nicola Unger presenteert een video-installatie op het grensvlak van documentaire, animatie en dans rondom genetische en culturele overdracht. In haar performance behandelt Unger het lichaam als ‘container’ van geschiedenissen en van de toekomst van generaties. Transmission – Symmetries in Fate is onderdeel van het publieksprogramma bij Going Back to Forget.
lees meer
Lente-residency Dresden
deadline 12/01/18
Ook in 2018 bieden het Kulturamt Dresden, het Goethe-Institut, Kunsthaus Raskolnikow en CBK R’dam een artist-in-residence-programma in Dresden. Het doel van deze beurs is de kunstenaar de gelegenheid te bieden om de lokale kunstwereld te leren kennen, contacten te leggen en te verdiepen en ideeën en adviezen uit te wisselen. De residency vindt plaats tussen 1 mei en 1 juli 2018.
lees meer
kunstveiling
TENT Welcomes... de Aanschouw
12/01/18
Op vrijdag 12 januari vindt in de gym van TENT de roemruchtige jaarlijkse veiling van De Aanschouw plaats. Kunstwerken van hedendaagse kunstenaars, fotografen en designers worden deze avond geveild onder leiding van veilingmeester Daan den Houter. De opbrengsten komen ten goede aan de programmering van De Aanschouw, de wekelijkse expositie in de vitrine van Café de Schouw aan de Witte de Withstraat.
lees meer
tentoonstelling
Going Back to Forget
t/m 14/01/17
Nog te zien tot en met 14 januari: Going Back to Forget, een groepstentoonstelling met nieuw en recent werk van Kevin van Braak, Rabin Huissen, Sarojini Lewis, Sandim Mendes en Sara Rajaei. De kunstenaars volgen de sporen van hun familiegeschiedenis, proberen de tijd vast te houden, zich herinneringen voor te stellen die ze nooit te horen hebben gekregen, en zo verhalen te vertellen die vandaag verteld moeten worden.
lees meer
Art Office
Inschrijven als kunstenaar
deadlines 2018
Beeldend kunstenaars die in de gemeente Rotterdam wonen kunnen zich inschrijven bij CBK Rotterdam. Aanvragen tot inschrijving worden door Art Office beoordeeld op beroeps-matigheid. Vanaf 2018 is er geen doorlopende inschrijving meer maar zijn er drie inschrijfrondes per jaar. De deadlines hiervoor zijn: vrijdag 5 januari – vrijdag 14 april – vrijdag 14 september.
lees meer
Plattegrond Architectuur en Kunst op de Coolsingel
actie bij De Bijenkorf t/m 28/02/18
De Coolsingel telt vele bijzondere kunstwerken, gebouwen en ornamenten. Eén van de topstukken is de sculptuur van Naum Gabo. Ter ere van de restauratie van dit werk krijgt iedere koper van een kunstboek in De Bijenkorf tot en met februari 2018 een exemplaar van de plattegrond Eerbetoon aan een Avenue: Architectuur en Kunst op de Coolsingel cadeau. De plattegrond is een bijzonder ontwerp van 75B.
lees meer
Loeki Metz en het Joods Monument in Rotterdam
nu verkrijgbaar
De publicatie Loeki Metz en het Joods Monument in Rotterdam is een essay geschreven door Siebe Thissen over de totstandkoming van en ontwikkelingen rondom het Joods Monument in Rotterdam. Het boek wordt verkocht in TENT, boekhandel Donner, boekhandel v/h Van Gennep en boekhandel Snoek, of via CBK Rotterdam. De oplage is beperkt!
lees meer
tentoonstelling
In a World We Can’t See
vanaf 25/01/18 in TENT
Op donderdag 25 januari om 17.00 uur gaan nieuwe video-installaties in première van Arthur Kleinjan en Margo Onnes, toont Ine Lamers een dia-installatie en Anoek Steketee foto’s uit haar project Love Radio in de groepstentoonstelling In a World We Can’t See. De werken maken gebruik van de surreële sfeer en logica van herinnering, dromen en parabel en weten daarmee te raken aan een diepere werkelijkheid achter de werkelijkheid.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*