bekijk de online versie

nieuwsbrief december 2016

aanbieding
Debatnacht 2016
09/12/16
Vrijdag 9 december vinden er vanaf 19:00 uur een hele avond en nacht lang debatten plaats in Arminius. In een debat om 23:00 uur in de Bovenzaal staat CBK Rotterdam samen met Vers Beton, Het Nieuwe Instituut en Chabot Museum stil bij Rotterdam als steeds sneller veranderende stad. Voor nieuwsbrief-abonnees van CBK Rotterdam kost een kaartje €10 (in plaats van €15), gebruik de code CBK16 bij de online bestelling.
lees meer
kunstblock
Vrijdagavond = kunstavond
09/12/16
Het is elke vrijdag Kunstavond in het Witte de Withkwartier. Ontdek de veelzijdigheid van de hedendaagse kunst in het Rotterdamse kunstkwartier bij TENT, Witte de With, WORM, V2 en MAMA en kunst in de openbare ruimte van CBK Rotterdam: van beeldende kunst tot muziek, van fotografie tot film en meer. De instellingen zijn iedere vrijdagavond gratis geopend tussen 18 en 21 uur.
lees meer
CBK R'dam maakt mogelijk
Van De Kozmoz - Eddy Kaijser
hal Rotterdam CS
In december 2016 is in de hal van Rotterdam CS een lichtkunstwerk van Eddy Kaijser (Studio ID Eddy & WORKSHOP IV) te zien. “In de donkere winterdagen brengen we het licht, de energie en de poëzie van de ster naar het centraal station.” ‘Van de Kozmoz’ werd mogelijk gemaakt door de NS en een investeringsbijdrage van CBK Rotterdam.
lees meer
nu verkrijgbaar
Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940
€ 37,50
Beelden. Stadsverfraaiing in Rotterdam sinds 1940 is een boek over 75 jaar wederopbouw in Rotterdam, waarin het ontstaan en de groei van de Rotterdamse beeldencollectie worden geschetst. Met ruim 1.000 kunstwerken en monumenten is die collectie uniek in Nederland. Siebe Thissen, (hoofd BKOR), beschrijft hoe Rotterdam een échte beeldenstad werd.
lees meer
opening
Dolf Henkes Prijs 2016
15/12/16, 20:00 uur
Kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In TENT vindt vanaf donderdag 15 december 2016 tot en met 19 februari 2017 de tentoonstelling plaats met het werk van de genomineerden. Tijdens Art Rotterdam wordt de winnaar bekendgemaakt.
lees meer
Go Go Gabo
Vrijdag Gabosingerdag: december
09/12/16 en 16/12/16
Het kunstwerk van Naum Gabo aan de Coolsingel wordt in 2017 gerestaureerd, maar Sculpture International Rotterdam gaat door met haar eerbetoon aan deze bijzondere constructivistische sculptuur, ooit landmark van een stralend moderne boulevard. In december zijn er optredens van Maaike Mae en de Haringkoppen.
lees meer
rondleidingen
Winterse Coolsingeltours
in december en januari
Bekijk het verleden, heden en de ongewisse toekomst van de Coolsingel, waarin kunst, architectuur en ornamenten een rode draad vormen. De tour duurt ongeveer 1,5 uur (vertrekpunt voor het Stadhuis) en wordt gegeven op zaterdag 17 december, vrijdag 30 december, zaterdag 14 januari en vrijdag 27 januari om 16:30 uur.
lees meer
concert
MidWinter ScheepsHoornConcert
22/12/16, 17:00 uur
Op donderdag 22 december vindt op de Geldersekade een jaarafsluiting plaats: een concert van midwinterhoornblazers en scheepshoorns. Vanaf het dak van het Witte Huis zullen midwinterhoornblazers samen met de scheepshoorns van boten in de Oude Haven een muziekstuk spelen van Alberto Granados Reguilón, student van Codarts Rotterdam.
lees meer
Art Office
Incidentele Bijdrage Buitenland
voor Rotterdamse kunstenaars
In de afgelopen jaren realiseerden Rotterdamse kunstenaars over de hele wereld projecten. Met de Regeling Incidentele Bijdrage Buitenland (IBB) leverde CBK Rotterdam een bijdrage aan deze projecten, waaronder internationale artist-in-residencies, tentoonstellingen en uitwisselingen. Kunstenaars die ingeschreven staan bij het Art Office kunnen aanspraak maken op deze regeling.
lees meer
nu online
Tom Morton over Commission
essay
‘In zijn film Commission zit Erik van Lieshout met een probleem. Hij heeft voorgesteld een werk te maken dat reageert op het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam Zuid, een arm deel van de stad met een groot aantal immigranten-gemeenschappen en hij moet nu met iets komen…’ Lees het hele essay over Erik van Lieshouts film Commission op de website van Sculpture International Rotterdam.
lees meer
call for proposals
Artist-in-residency Dresden
deadline 12/01/17
Ook in 2017 biedt een artist-in-residence programma de kans aan een beeldend kunstenaar uit Rotterdam om twee maanden in Dresden te verblijven. Het doel van deze beurs is de artist-in-residence de gelegenheid te bieden om de lokale kunstwereld te leren kennen, contacten te leggen en te verdiepen, ideeën en adviezen uit te wisselen.
De beurs moet worden benut van 5 mei t/m 5 juli 2017.
lees meer
veiling
De Aanschouw
13/01/16, 18:30 uur
Op vrijdag 13 januari vindt in de gym van TENT de roemruchtige jaarlijkse veiling van De Aanschouw plaats. Dertig kunstwerken van hedendaagse kunstenaars, fotografen en designers waaronder Olphaert den Otter, Anouk Griffioen, Willem Besselink en Ruben Dario Kleimeer worden deze avond geveild. De opbrengst wordt gebruikt voor De Aanschouw: de wekelijks wisselende exposities in de vitrine van Café De Schouw.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*