bekijk de online versie

nieuwsbrief december 2015

Nieuwe website voor BKOR
BKOR.nl
Met trots presenteren wij de nieuwe website www.bkor.nl, een database met een overzicht van kunstwerken in de openbare ruimte van Rotterdam. Naast informatie over de verschillende beelden, sculpturen en monumenten zijn er korte biografieën van kunstenaars te lezen. Ook de kunstwerken uit de collectie van Sculpture International Rotterdam zijn in de database opgenomen. Via een submenu zijn kunstwerken te sorteren op titel, jaar, gebied of soort beeld. Daarnaast kan er gesorteerd worden op categorie, zodat er een overzicht ontstaat van werken met thema’s als literatuur, dieren, kleur, water of licht.
lees meer
Nieuws
André van der Louw
Nieuw werk Herman Lamers
Op zaterdag 21 november, de dag waarop André van der Louw in 1974 geïnstalleerd werd als burgemeester van Rotterdam, werd een nieuw werk van Herman Lamers onthuld, als eerbetoon aan de oud-burgemeester. Het beeld is geplaatst in het (nog op te leveren) Timmerhuis. Vanaf vrijdag is het Timmerhuis publiek toegankelijk.
lees meer
Voor kunstenaars
De O&O-regeling in 2016
Nieuwe sluitingsdata bekend
Ook in 2016 is er een budget beschikbaar voor de Ontwikkeling- en Onderzoeksregeling van CBK Rotterdam. In 2016 zijn er drie (in plaats van vier) aanvraagrondes, maar het totaal beschikbare budget blijft ongewijzigd. De sluitingsdata voor de drie rondes zijn 22 januari, 13 mei en 9 september.
lees meer
Event
An evening with Nicky Assmann
10 december 2015
Op 10 december bespreken kunstenaar Nicky Assmann en curator Petra Heck verschillende onderwerpen die gerelateerd zijn aan Assmanns oeuvre, zoals kunst, wetenschap en technologie. Kunstenaar Joost Rekveld sluit de avond af met een gesproken column.
lees meer
Rondleiding
De Coolsingel als Monument
13 december 2015
Sculpture International Rotterdam biedt op zondagmiddag een rondleiding over de Coolsingel met de architectuurgids Marly Weemen aan. Centraal in deze wandeling staan de topstukken uit de collectie van SIR met onder meer wederopbouwkunst, architectuur en tientallen ornamenten. Dit is de voorlopig laatste tour in deze reeks.
lees meer
Nieuws
Rickey beschadigd
Het onlangs teruggeplaatste werk ‘Two Turning Vertical Rectangles’ van de Amerikaanse kunstenaar George Rickey op het Binnenwegplein is eind november ernstig beschadigd door nog onbekende oorzaak. Door deze beschadiging zijn de platen van de vleugels van de sculptuur losgeraakt. Op dit moment wordt onderzocht wat er gebeurd is met de sculptuur en of het werk hersteld kan worden.
lees meer
Voor kinderen
Neem een loopje met... De Kerstman
20 december 2015
Op zondag 20 december om 14:00 uur geeft niemand minder dan de Kerstman himself een gratis rondleiding door TENT voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Samen wordt gekeken naar de betoverende werken van Nicky Assmann in haar solotentoonstelling ‘Radiant’, en na afloop is er warme chocolademelk.
lees meer
Nieuws
Zebra in de Nesten
Nieuw werk Herman Lamers
Zebra in de Nesten is een nieuw kunstwerk van Herman Lamers dat op 28 november onthuld werd aan het Diergaardesingelplein in Rotterdam. Het werk bestaat uit vier grote aluminium ooievaarsnesten met een levensgrote zebra op één daarvan. De beelden geven ’s avonds een sfeervolle verlichting aan het heringerichte plein in het centrum.
lees meer
Nieuws
Winterstop Gabo-Singers
T/m maart 2016
Sinds een jaar biedt SIR de stad iedere vrijdag van half zes tot zes uur een lofzang op de sculptuur van Naum Gabo, om aandacht te vestigen op de slechte staat van het beeld. Tijdens de wintermaanden zijn er tijdelijk geen Gabo-Singers; zij hopen in maart terug te keren.
lees meer
Voor kunstenaars
Residency in Dresden
Deadline 14 januari 2016
Ook in 2016 bieden CBK Rotterdam en het Goethe Institut een kunstenaar uit Rotterdam de mogelijkheid deel te nemen aan een artist-in-residence programma in Dresden. De beurs moet in mei en juni 2016 worden benut, en bestaat uit het gebruik van een appartement met atelier en een vergoeding voor levensonderhoud en werkmateriaal.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*