bekijk de online versie

nieuwsbrief september 2015

Louis van Roode, muurschildering Olvehflat, foto: Ossip Van Duivenbode

EVENT

Z-file #13 Louis van Roode
Zet in de agenda! Z-Files #13 is op donderdag 29 oktober in de hal van de Rotterdamse Schouwburg. Deze Z-Files staat dan geheel in het teken van beeldhouwer, graficus en kunstschilder Louis van Roode (1914-1964). Aanleiding is de restauratie van de muurschildering in de Olvehflat, in de volksmond ook wel Lijnbaanflat genoemd. Daarnaast is er aandacht voor de wederopbouwkunst, waarin Louis van Roode een hoofdrol heeft gespeeld.
lees meer
Workshop, Kunstkaartspel
KNSTMPPN
12.09.-13.09.15
KNSTMPPN is een toegankelijk, uitdagend en sociaal kunstkaartspel waarbij geldt; hoe beter je kijkt, associeert en beargumenteert, hoe groter je winkansen. Bij deze editie (exclusief ontwikkeld voor CBK Rotterdam) staan kunstwerken uit de openbare ruimte van Rotterdam centraal. Na het spelen van dit spel zal je met andere ogen kijken naar de royaal vertegenwoordigde kunst in deze stad. Schuif aan en speel mee. Het spel is mede ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Locatie: TENT Rotterdam, van 13.00 t/m 17.00 u.
lees meer
Route
Art & Architecture
Vanaf nu beschikbaar
De Art & Architecture routekaart werd tijdens Z-Files #12 op 28 augustus feestelijk gelanceerd. De speciale routekaart is een uitgave van OMi Rotterdam, BKOR en Sculpture International Rotterdam en leidt langs de kunst in het naoorlogse Rotterdam, van Central Post met de lichtkathedraal van Louis van Roode tot de Markthal met de voedselkathedraal van Arno Coenen. De kaart toont de unieke relatie tussen het ontwerp van de stad en de prominente plek van beeldende kunst in de openbare ruimte vanaf de wederopbouw.
lees meer
Artist Call, Workshop & Expo
Cocktails & Helvetica, Douglas Coupland
11.09.-13.09.2015
Schrijf je in! Deadline 8 september. Duik in de verbazingwekkende wereld van schrijver en kunstenaar Douglas Coupland. Tijdens deze exclusieve print- en designworkshop creëer je onder begeleiding van Coupland je eigen slogan posters op een hoge-snelheid grootformaat Ricoh printer. Onder het genot van professioneel verzorgde cocktails verken je de mogelijkheden van één van de meest populaire lettertypes van de vorige eeuw: het Helvetica font.
Vr 11 sept. 2015, 20.00 uur.
lees meer
Onthulling
Drie nieuwe jazzportretten
13.09.2015
Een drietal nieuwe portretafbeeldingen van overleden Rotterdamse jazz-grootheden op en rond de Oude Binnenweg worden op zondagmiddag 13 september onthuld, als aanvulling op de route Rotterdam Jazz Artists Memorial. Het betreft een portret van pianist Nico de Rooy (door Martin Lodewijk), zangeres Mitsey Smeekes door (Lorenzo de Bruin) en van de rietblazer Piet Noordijk (door Dick Matena). Presentatie: Wim de Boek namens Stichting Rotterdam Jazz Artists Memorial.
lees meer
Lees over de voordelen
Inschrijven als kunstenaar
Doorlopend
Nieuw in de stad of pas afgestudeerd? Beeldend kunstenaars die in Rotterdam wonen, kunnen zich inschrijven bij CBK Rotterdam. Als beeldend kunstenaar kun je bij Art Office terecht voor advies en informatie en je kunt gebruik maken van verschillende (financierings)regelingen ter ondersteuning van de beroepspraktijk. Ook het brede netwerk van CBK Rotterdam is interessant. En zo zijn er meerdere voordelen.
lees meer
Tour
De Coolsingel als monument
De SIR Zondagtour
Iedere twee weken geeft stadsgids Marly Weemen op zondagmiddag een instap-rondleiding over de Coolsingel. Centraal staan de topstukken uit de collectie van SIR, de wederopbouwkunst, de architectuur en de tientallen ornamenten. Tijdens een ca. 1,5 uur durende wandeling verken je de bijzondere geschiedenis van Rotterdams eerste moderne stadsboulevard en ontdek je bestaande, en soms verdwenen, kunstwerken en decoraties waar je anders wellicht zomaar aan voorbij zou lopen.
lees meer
Tentoonstelling & Event
On The Other Side of Reality
25.07.–27.09.2015
TENT brengt de wereld van de hedendaagse kunst en die van het Caribische Carnaval bij elkaar. In TENT is de nieuwe mode-installatie van modeontwerper Marga Weimans te zien en werken twaalf jongeren samen met performancekunstenaar Mette Sterre aan een eigentijdse straatparade voor zaterdag 12 september. De praalwagen en stoet die Marga Weimans ontwierp voor het Rotterdamse Zomercarnaval beleeft dan ook haar langverwachte première.
lees meer
Tentoonstelling & Artist Talk
Robert de Hartogh
25.07.–11.10.2015
Rotterdam Cultural Histories #5 toont foto’s uit het archief van de fotograaf Robert de Hartogh: Zomercarnaval, de beginjaren. De foto’s die De Hartogh vanaf 1984 van het Zomercarnaval in Rotterdam maakte, tonen de geboorte van een unieke uitbarsting van creativiteit, waarin culturele, economische, sociale en politieke denkbeelden over de stad van nu samenkomen. Op zondag 13 september gaat Wouter Welling in gesprek met Robert de Hartogh.
lees meer
EVENT
Kunstavond, 1e vrijdag van de maand
04.09.2015
Voordat Kunst in het Witte de Withkwartier van start gaat, in de periode van vr 11 t/m zo 13 september, is er eerst nog de ‎Kunstavond. Verken het kunstkwartier op je gemak op vrijdag 4 september: de Kunstblock-instellingen zijn gratis open van 18.00 t/m 21.00 uur. De Kunstavond is er altijd elke 1e vrijdag van de maand bij: TENT, Witte de With Center for Contemporary Art, Showroom MAMA, V2_ en WORM. Tip: bezoek het programma in groepsverband en neem deel aan de Kunstblock Tours van 19.00 – 20.00 uur.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement

CBK Rotterdam
Centrum Beeldende Kunst Rotterdam is het centrale punt voor kunst, kunstenaars en publiek in Rotterdam. CBK Rotterdam presenteert, vernieuwt, beschermt, ondersteunt en stimuleert het artistieke klimaat en de vitale rol van kunstenaars en beeldende kunst voor en in de stad Rotterdam.
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*