bekijk de online versie

nieuwsbrief augustus 2015

Naum Gabo, Bijenkorf, foto: Ossip van Duivenbode
Art & Architecture
28/08/2015 - 31/12/2015
De nieuwe routekaart Art & Architecture wordt 28 augustus tijdens Z-Files #12 feestelijk gelanceerd. De route leidt langs kunst uit het naoorlogse Rotterdam: van Central Post met de lichtkathedraal van Louis van Roode tot de Markthal met de voedselkathedraal van Arno Coenen. Het verhaal over de ontwikkeling van de nieuwe binnenstad wordt verteld aan de hand de straten, pleinen, gebouwen en kunstwerken; 75 jaar Rotterdam in een notendop. De kaart is een uitgave van OMi en CBK Rotterdam.
lees meer
Onthulling
Nieuwe jazzportretten
13/09/2015
Drie nieuwe portretten van overleden Rotterdamse jazzmusici worden onthuld door RJAM i.s.m. CBK Rotterdam: van pianist Nico de Rooy (door Martin Lodewijk), zangeres Mitsey Smeekes door (Lorenzo de Bruin) en rietblazer Piet Noordijk (door Dick Matena). Dit als aanvulling op de route ‘Rotterdam Jazz Artists Memorial’, op en rond de Oude Binnenweg.
lees meer
Liveshow
Z-Files #12
28/08/2015
CBK Rotterdam opent het culturele seizoen met Z-Files #12. Deze nieuwe editie staat in het teken van “Vooruitblikken, visioenen en enkele flashbacks van Kunst en de Stad”. In Z-Files komen kunst, openbare ruimte en de stad aan bod met lezingen, presentaties en excursies. Gastheer is Ernest van der Kwast.
lees meer
Cinema
ARTtube komt naar je toe
21/08/2015 - 23/08/2015
ARTtube presenteert op Lowlands de beste online kunst- en designvideo’s in de Pop Up Cinema, creatieve festivalgangers kunnen animaties maken, verkleed onderdeel worden van een kunstwerk of ‘trippen’ met museumdirecteuren. De ARTtube Pop Up Cinema is een relaxte bioscoop met actuele films van de samenwerkende musea, workshops en flitslezingen.
lees meer
Tentoonstelling
TENT ACADEMY AWARDS
tm 27/09/2015
De winnaars van de jaarlijkse Tent Academy Awards zijn bekend: Sara Bachour won de TENT Academy Award 2015 voor de beste eindexamen-videokunst van de Nederlandse kunstacademies. Het collectief Aves Project won de Best Foreign Film Award voor de beste eindexamenvideo van jonge kunstenaars uit gastland Italië. De publieksfavoriet is de film Gideon van der Stelt.
lees meer
Tentoonstelling
Janneke van der Putten
tm 28/09/2015
TENT presenteert het debuut van de Rotterdamse kunstenaar Janneke van der Putten: All Begins With A. De tentoonstelling toont een aantal recente werken waarin de verhoudingen tussen geluid, stem en zang, lichaam, tijd en ruimte worden onderzocht aan de hand van haar persoonlijke ervaringen, lichamelijkheid en stem. De tentoonstelling is te zien t/m 28 september.
lees meer
Open Call
Aanvraagronde O&O
01/09/2015
De inleverdatum voor de volgende aanvraagronde voor de O&O-regeling is 1 september 2015. De regeling Ontwikkeling- en Onderzoekssubsidies is er op gericht een impuls te geven aan onderzoek en verdieping, zodat bestaande kunstenaarspraktijken zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun zichtbaarheid in de stad vergroot kan worden.
lees meer
Event
Kunstavond
07/08/2015
Elke 1e vrijdag van de maand, gratis avondopenstellingen van 18.00 tot 21.00 uur bij: TENT, Witte de With Center for Contemporary Art, Showroom MAMA, V2_ Instituut voor de Instabiele Media en WORM Instituut voor Avantgardistische Recreatie. Tip: bezoek het programma in groepsverband en neem deel aan de Kunstblock Tours (speed edition), gratis van 19.00 – 20.00 uur.
lees meer
Festival
Festival Kunst in het Witte de Withkwartier
11/09/2015 - 13/09/2015
Kunst in het Witte de Withkwartier opent het culturele seizoen met een ‘State of the Art’ van de Rotterdamse kunstsector en toont een dwarsdoorsnede van alles wat Rotterdam te bieden heeft op het snijvlak van performance art en beeldende kunst, mode, muziek, design, fotografie, videokunst en interventies in de openbare ruimte: met (inter)nationale kunstenaars, lokale helden, outsiders & nieuw talent.
lees meer
Manifestatie
On The Other Side Of Reality
tm 27/09/2015
Met de manifestatie On The Other Side Of Reality treedt TENT buiten zijn muren en sluit aan bij het Rotterdamse Zomercarnaval. Ondanks dat de Straatparade werd afgelast wegens slechte weersomstandigheden werd de manifestatie geopend met een performance van dansers, modellen en een brassband in de buitenruimte, die transformeerde tot een monumentale mode-installatie van Marga Weimans, die nog te bewonderen is t/m 27 september.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement

CBK Rotterdam
Centrum Beeldende Kunst Rotterdam is het centrale punt voor kunst, kunstenaars en publiek in Rotterdam. CBK Rotterdam presenteert, vernieuwt, beschermt, ondersteunt en stimuleert het artistieke klimaat en de vitale rol van kunstenaars en beeldende kunst voor en in de stad Rotterdam.
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*