bekijk de online versie

nieuwsbrief augustus 2017

Instagram
#takeovers TENT en CBK Rotterdam
deze week
De Instagramkanalen van TENT én CBK Rotterdam zijn deze week overgenomen door kunstenaars. Grafisch duo Team Thursday plaatst foto’s op de feed van TENT; de ontwerpers werken drie maanden lang in Seoul en doen daar kleurrijk verslag van. Op de Instagram account van CBK Rotterdam zijn foto’s van fotograaf Stacii Samidin te zien; hij is momenteel aan het werk in Indonesië.
lees meer
ARTtube
ARTtube op Lowlands
18/08/17
ARTtube is dit jaar weer aanwezig op Lowlands met dagelijkse ARTtours over het Lowlands-terrein, ‘kunst kijken met je oren’, een grote Kunst Kwis en echte videokunst uit de museumcollecties. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat worden festivalgangers verrast met de beste kunst en design uit de museumcollecties. Liever vanuit huis kunstvideo’s kijken? Ga snel naar ARTtube.nl.
lees meer
symposium & dansfeest
For us by us: Decolonize the dance floor
19/08/17
In dit radiosymposium en dansfeest staat de relatie tussen feminisme, queerness, straatcultuur, en beeldtaal in hedendaagse urban arts & culture centraal. Met B2B DJ set, workshops, performances en een panelgesprek. Samengesteld in samenwerking met kunstenaar Maria Guggenbichler, in het kader van BLUEPRINT.
lees meer
Z-Files, Kunst en de Stad
Z-Files #19: Kaapse Kleur
25/08/17
Deze zomer worden negen ornamentenlijsten met daarin gerestaureerde en nieuwe kunstwerken in de Rotterdamse wijk Katendrecht opgeleverd. De schilderingen werden gerealiseerd in het project Kaapse Kleur van Verhalenhuis Belvédère en BKOR. In de 19e editie van de Z-Files, een talkshow in Verhalenhuis Belvédère, worden de ornamentenlijsten en de nieuwe schilderingen nader bekeken en besproken.
lees meer
muzikale lezing & debat
Respiration: The Breathing City
25/08/17
In het kader van BLUEPRINT: whose urban appropriation is this? verzorgt grime label baas en curator Elijah Cohnie uit Londen een muzikale lezing. Tijdens deze avond komen persoonlijke anekdotes, politieke ficties en de geschiedenis van grime cultuur samen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van TENT.
lees meer
videofestival
Tent Academy Awards 2017
26/08/17
De TENT Academy Awards, de filmcompetitie voor recent afgestudeerde kunstacademie studenten vindt dit jaar plaats als eendaags film- en videokunstfestival in KINO. De TENT Academy Awards toont het beste op audiovisueel gebied uit Nederland en gastland Noorwegen. Vanaf 14 uur in de zalen van KINO.
lees meer
event
Takeover #3: Outro
27/08/17
Dit afsluitende event van BLUEPRINT: whose urban appropriation is this? bestaat onder andere uit een filmvertoning, gesprekken en muziek. Het programma wordt samengesteld in samenwerking met kunstenaars Kareem Lotfy en Ilja Karilampi. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van TENT.
lees meer
groepstentoonstelling
Among other things, I've taken up smoking
opening 07/09/17
In deze groepstentoonstelling in TENT tonen beeldend kunstenaars hun visie op gender en seksualiteit. Met werk van All the cunning stunts, Pauline Boudry / Renate Lorenz, Alberto García del Castillo M / Steev Lemercier & César Segarra, Angelica Falkeling, Hannah James, Alex Mawimbi, Floriane Misslin, Rory Pilgrim.
lees meer
onthulling
Stieltjesmonument hersteld
09/09/17
Voor het eerst in de geschiedenis zal het Stieltjesmonument op het Rotterdamse Noordereiland er uitzien zoals het is ontworpen. Op Open Monumentendag zaterdag 9 september, om 15:30 uur, wordt het onlangs gerestaureerde Stieltjesmonument feestelijk onthuld. Lees het verhaal over dit monument én de kracht van het burgerinitiatief op onze website.
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*