bekijk de online versie

nieuwsbrief april 2018

TENT Welcomes
Extra Extra Night
06/04/18
Met een bijzonder live event viert Extra Extra op 6 april vanaf 19:30 uur de lancering van het tiende nummer van haar verleidelijke nouveau magazine erotiqueExtra Extra presenteert een avond in TENT met verleidelijke stemmen, van ver en dichtbij, die alle zintuigen zullen prikkelen.
lees meer
rondleiding
Visuele Vrijplaatsen
06/04/18
Rotterdamse kunstenaar Niels Post geeft een fiets-rondleiding langs plekken in de stad die Rotterdammers zich (visueel) eigen hebben gemaakt. De rondleiding begint bij zijn werk op de Erasmusbrug, dat recent is opgenomen in de collectie van Sculpture International Rotterdam.
lees meer
workshop
Stop being an instrument and sing your own songs!
13/04/18
Op vrijdag 13 april organiseert The Temporary Autonomous Bureau een workshop over slogans als middel voor expressie en verzet. The Temporary Autonomous Bureau. De workshop is een onderdeel van de lopende presentatie Rotterdam Cultural Histories in TENT.
lees meer
plattegrond
Lichtroute Rotterdam
nu gratis verkrijgbaar
Ontdek Rotterdam bij nacht met de nieuwe plattegrond Lichtroute Rotterdam. Deze BKOR-routekaart voert langs bijzonder uitgelichte kunstwerken en gebouwen, en oplichtende poëzie. Lichtroute Rotterdam is nu gratis verkrijgbaar bij de Rotterdam Tourist Information (Coolsingel en Centraal Station) en via CBK Rotterdam.
lees meer
groepstentoonstelling
Anytime Now
19/04/18 - 10/06/18
Op 19 april opent in TENT de groepstentoonstelling Anytime Now. De theatrale installatie Domain of Things van Pedro Gómez-Egaña vormt het middelpunt van de tentoonstelling, waarin spanning en mondiale instabiliteit centraal staan. Anytime Now bevat ook werk van Olphaert den Otter, Anton Vrede, Thomson & Craighead.
lees meer
TENT Welcomes
Ode aan de twijfel
20/04/18
In Ode aan de twijfel staan kunst en filosofie centraal. Het event vormt de afsluiting van kunsteducatietraject Ode aan de Twijfel van leerlingen van Het Lyceum Rotterdam, Lyceum Schravenlant en het Einstein Lyceum. Met bijdragen van kunstenaars Toine Klaassen, Bart Groenewegen en Fokka Deelen, filosofen Tim de Mey en Sabine Wassenberg en woordkunstenaar Joost van Kersbergen.
lees meer
project BKOR
Diereneiland - Karolien Helweg en Ruben Lacruz
Het eilandje in de vijver van het Amelandseplein in Charlois is eerder dit jaar, in opdracht van BKOR getransformeerd tot een animal sanctuary door beeldend kunstenaars Karolien Helweg en Ruben Lacruz. Na een ‘tournee’ langs de eilanden in stadsparken van Amsterdam hebben 13 sloophouten ‘wilde’ dieren een nieuwe plek gevonden op Zuid.
lees meer
collectie Sculpture International Rotterdam
'Formula B' hersteld
In het water van de Westersingel schreef Job Koelewijn in 2000 de tekst No Matter Try Again Fail Again Fail Better. De regel komt uit de korte roman Worstward Ho van Samuel Beckett. Het kunstwerk is in de wintermaanden buiten werking, maar is inmiddels weer te bewonderen vanaf het beeldenterras aan de Westersingel.
lees meer
Book Launch
Presentatie nieuwe O&O-publicatie
26/04/18, 18:00 uur
De nieuwe publicatie over de Onderzoek- & Ontwikkelings-regeling van CBK Rotterdam geeft een levendig overzicht van vier jaar artistieke onderzoeksprojecten van meer dan 160 Rotterdamse kunstenaars. Het boek wordt op 26 april gepresenteerd in TENT, met bijdragen van Lex ter Braak (postacademie De Van Eyck) en kunstenaar Teun de Graaf.
lees meer
project BKOR
ME/WE presentatie naar de bibliotheek
vanaf 01/05/18
In maart presenteerden de gemeente Rotterdam, CBK Rotterdam en vertegenwoordigers van de Rotterdamse LHBTI+ community een eerste aanzet voor een monument voor seksuele diversiteit in de hal van het Timmerhuis met een bijzondere selfiewand én een levendige videoreportage door Shafelly Snijders. Deze presentatie is in mei nog eens te zien in de bibliotheek.
lees meer
atelierbezoek
Visit The Artist
4 woensdagavonden in mei
Ga mee op atelierbezoek bij Rotterdamse kunstenaars! Ontmoet elke avond twee kunstenaars en maak kennis met hun ideeën en werkwijze. Onder meer Robert Glas, Maud van de Beuken, Marielle Buitendijk, Eva Olthof, Cihad Caner en Johannes Langkamp ontvangen je in hun atelier, geven een kijkje achter de schermen en vertellen over de bijzondere projecten die zij met een O&O-bijdrage konden realiseren.
lees meer
Vrijdagavond = Kunstavond
locatie: Witte de Withkwartier
Elke vrij­dag is het de Kunst­avond in het Kunst­kwar­tier van Rot­ter­dam! TENT, Witte de With, WORM, MAMA, V2 zijn dan gratis geopend tussen 18.00 en 21.00 uur. Laat je ver­ras­sen door de veel­zij­dig­heid van de he­den­daag­se kunst, die va­ri­eert van beel­den­de kunst tot mu­ziek, van fo­to­gra­fie tot film en meer..
lees meer

CBK Rotterdam
Eendrachtsstraat 10
3012 XL Rotterdam
Openingstijden: (op afspraak)
ma-vr, 9-17 uur
+3110 4360288
cbk@cbkrotterdam.nl
www.cbkrotterdam.nl
Twitter Facebook Google+ Instagram Privacy Statement
uitschrijven voor deze nieuwsbrief
*|REWARDS|*